Makaronų salotos yra bene greičiausiai paruošiamas pietų, kurių nereikia šildyti, variantas. Tokius pietus galima valgyti ir darbe, ir pasiruošti kitai dienai kai žinai, jog nebus laiko gaminti sveikų pietų.
Į salotas galima dėti įvairiausią mėsą, daržoves, netgi žuvį. Dalinuosi labai paprastu receptu, kurį gaminu dažnai namuose iš to, ką bene visada turiu šaldytuve.
Ingredientai
- 2 puodeliai makaronų;
- 100 g. pomidorų;
- 1/4 raudonojo svogūno;
- 1/2 paprikos;
- 120 g mocarelos;
- 50 g saliamio;
- 1/2 puodelio tarkuoto parmezano;
- 100 g juodųjų alyvuogių;
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v. š. baltojo vyno acto;
- 1 česnako skiltelė;
- Žiupsnis druskos;
- Žiupsnis pipirų;
- Itališkų prieskonių mišinio (žolelės, čili pipirai).
Gaminimo eiga
- Išverdame makaronus ir perplauname šaltu vandeniu, jog sustabdytumėme virimo procesą. Paliekame nulašėti vandeniui.
- Į dubenį su makaronais dedame pomidorų puseles, smulkintą svogūną, papriką, alyvuoges, kubeliais supjaustytą mocarelą ir saliamį.
- ALyvuogių aliejų sumaišome su actu ir supilame į salotas. Suberiame česnaką, druską, pipirus ir itališkus prieskonius, viską gerai išmaišome.
Į šias salotas puikiai tiks įvairios šviežios prieskoninės žolelės, kurių gamindama lyg tyčia neturėjau 🙂
Salotas valgome iš karto, likutį laikome šaldytuve. Bus skanios ir kitą dieną, tad drąsiai jas galite gamintis savo pietų dėžutėms. Puiki idėja darbo pietums, kurių nereikia šildyti!
Skanaus!
Aušra