Makaronų salotos su saliamiu

Makaronų salotos su saliamiu

Makaronų salotos yra bene greičiausiai paruošiamas pietų, kurių nereikia šildyti, variantas. Tokius pietus galima valgyti ir darbe, ir pasiruošti kitai dienai kai žinai, jog nebus laiko gaminti sveikų pietų.

Į salotas galima dėti įvairiausią mėsą, daržoves, netgi žuvį. Dalinuosi labai paprastu receptu, kurį gaminu dažnai namuose iš to, ką bene visada turiu šaldytuve.

Ingredientai

  • 2 puodeliai makaronų;
  • 100 g. pomidorų;
  • 1/4 raudonojo svogūno;
  • 1/2 paprikos;
  • 120 g mocarelos;
  • 50 g saliamio;
  • 1/2 puodelio tarkuoto parmezano;
  • 100 g juodųjų alyvuogių;
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. baltojo vyno acto;
  • 1 česnako skiltelė;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis pipirų;
  • Itališkų prieskonių mišinio (žolelės, čili pipirai).

Gaminimo eiga

  1. Išverdame makaronus ir perplauname šaltu vandeniu, jog sustabdytumėme virimo procesą. Paliekame nulašėti vandeniui.
  2. Į dubenį su makaronais dedame pomidorų puseles, smulkintą svogūną, papriką, alyvuoges, kubeliais supjaustytą mocarelą ir saliamį.
  3. ALyvuogių aliejų sumaišome su actu ir supilame į salotas. Suberiame česnaką, druską, pipirus ir itališkus prieskonius, viską gerai išmaišome.

Į šias salotas puikiai tiks įvairios šviežios prieskoninės žolelės, kurių gamindama lyg tyčia neturėjau 🙂

Salotas valgome iš karto, likutį laikome šaldytuve. Bus skanios ir kitą dieną, tad drąsiai jas galite gamintis savo pietų dėžutėms. Puiki idėja darbo pietums, kurių nereikia šildyti!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *