Bolivinės balandos troškinys su daržovėmis

Meksikietiškas bolivinės balandos troškinys

Kartais būna sunku sugalvoti, ką įdomaus pagaminti iš kruopų. Dažniausiai nereikia ilgai galvoti ar toli ieškoti idėjų, nes tobulumas slypi paprastume, o produktų skaniam patiekalui namuose turim tikrai kiekvienas.

Šį kartą rinkausi bolivinę balandą, arba liaudiškai tiesiog kynvą, iš kurios gaminsime spalvingą meksikietiško stiliaus vegetarišką troškinį. Dauguma ingredientų bus konservuoti, tad tomis dienomis, kai rodos jog namuose visiškai nėra maisto, tiesiog pradarykime savo spinteles ir pasigaminkime šį troškinį! 🙂 Rekomenduoju valgyti vieną arba kaip garnyrą.

Ingredientai

  • 1/2 raudonojo svogūno;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 puodelis bolivinės balandos;
  • 300 ml daržovių sultinio;
  • 1/2 skardinės raudonųjų pupelių
  • 1/2 skardinės kukurūzų;
  • 1 skardinė smulkintų pomidorų.

Prieskoniai:

  • 1 a. š. paprikos;
  • 1/2 a. š. malto kumino;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • 1/2 laimo sulčių;
  • Laiškinių svogūnų;
  • Petražolių.

Gaminimo eiga

  1. Puode įkaitiname šiek tiek aliejaus ir apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną.
  2. Suberiame smulkintus česnakus su supjaustytais paprikos kubeliais, pakepiname dar porą minučių.
  3. Į puodą suberiam nuplautas bolivinės balandos kruopas, kukurūzus, pupeles, pomidorus, ir viską užpilame sultiniu. Suberiame paprikos miltelius, kuminą, druską ir pipirus, išmaišome.
  4. Puodą uždengiame dangčiu ir verdame apie 20 minučių. Beverdant patiktiname, ar nesvyla, ir jeigu reikia pamaišome.
  5. Įmaišome laimo sultis, smulkintus svogūnų laiškus ir petražoles. Patiekiame karštą.

Trūksta idėjų, ką dar skanaus galima pasigaminti iš bolivinės balandos kruopų?

Rekomenduoju:

Apkepas su vištiena ir brokoliais.

Apkepas negundo? Tada bandom šį variantą, tinkantį ir pietų dėžutėms:

Cukinijų ir kynvos kepsneliai.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *