Tarta su sūriu

Minkšta tarta su sūriu

Tarta išgelbės visus, neturinčius daug laisvo laiko virtuvėje. Pagrindas iš jau paruoštos sluoksniuotos tešlos, o viduje- mėgstami produktai.

Šioms tartoms, kurias ruošiau Velykoms, naudojau savo mėgstamos Lidl Lietuva DELUXE linijos produktus: voveraites, grilintus marinuotis smidrus ir prosciutto kumpį, kurį tiesiog dievinu.

DELUXE produktų Lidl siūlo dažnai. Ka yra DELUXE? Įdomesni, nekasdieniniai produktai, dažnai gurmaniški, specialiai atrinkti, pasižymintys aukšta kokybe ir puikiu skoniu. Svarbiausia- už gerą kaina!

Speciąliąją DELUXE liniją Lidl siūlo tik prieš Kalėdas ir Velykas, 2 kartus metuose. Tad jei norite išmėginti grilintus šparagus, Modenos balzamiką ir kitus skanumynus- suskubkite 🙂

O dabar judame prie recepto. Gaminau 2 tartas su skirtingais įdarais.

Ingredientai

  • 2 sluoksniuotos tešlos lakštai ”Belbake”;
  • 1 kiaušinio;
  • Tepamo sūrio ”Goldessa’‘;
  • Marinuotų smidrų ”DELUXE”;
  • 1 pakuotė mocarelos ”Lovilio”;
  • Prosciutto kumpio ”DELUXE”;
  • Voveraičių ”DELUXE”;
  • Pomidoriukų ”ToPmato”;
  • Juodųjų pipirų ”Kania”;
  • Baziliko iš ”Lidl turgelio”.

Gaminimo eiga

  1. Tešlos lakštus įpjauname peiliu iš visų kraštų, paguldome ant kepimo popieriumi patiestos skardos, aptepame plaktu kiaušiniu ir dedame į 200 °C orkaitę kepti 10 minučių, kol tešla išsipūs.
  2. Tešlai iškilus ją išimame iš orkaitės. Vidinę tešlos dalį įspaudžiame į vidų, ir dedame ingredientus. Pirmąjį pagrindą aptepame sūriu ir gražiai išdėliojame smidrus. Į antrąjį dėliojame plonai pjaustytą mocarelos sūrį, pusiau perpjautus pomidorus, marinuotas voveraites, ir prosciutto kumpį, apiberiame pipirais.
  3. Dedame atgal į orkaitę ir kepame apie 15 minučių, kol sūris išsilydys ir pomidorai sukris. Papuošiame šviežiu baziliku ir patiekiame karštą.

Tarta su sūriu ir DELUXE produktais

Abi buvo labai labai skanios. Jeigu reikėtų rinktis tik vieną, rinkčiausi su pomidorais. Vien dėl to, jog dievinu mocarelą ir prosciutto, ir šita kombinacija man yra tiesiog nepamainoma.

Tarta su pomidorais, prosciutto ir voveraitėmis

Su marinuotais smidrais taip pat gavosi puikus. Patys smidrai iš savęs turi labai gerą skonį dėl pačio marinato, o jie dar ir grilinti, tad nebereikėjo jokių kitų priedų.

Tarta su marinuotais DELUXE smidrais

Mano Velykos šiemet bus lengvos ir greitos. Kartais to labai reikia: nestovėt ilgai prie viryklės, džiaugtis artimaisiais ir lengvai, greitai paruoštu maistu. Šiemet būtent taip ir bus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *