Orkaitėje keptos bulvės

Dailios česnakinės bulvės, tinkančios prie įvairiausių patiekalų kaip garnyras. Išvaizda puošianti stalą, malonus prieskonių ir česnako kvapas, o skonis – ryškus ir ilgam įsimenantis. Vidus minkštas, o išorė traški. Receptas nesudėtingas, o tokiomis bulvėmis galėsite puošti ne tik savo šventinį, bet ir kasdieninį stalą. Juk gražų maistą valgyti daug smagiau!

Ingredientai

  • 400 g. mažų bulvių su odelėmis;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 a. š. rozmarino;
  • 1 a. š. čiobrelių;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • Smulkintų šviežių petražolių.

Gaminimo eiga

  1. Bulves švariai nuplauname ir išverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Verdame apie 15 minučių arba iki tol, kol bulvės bus lengvai persmeigiamos šakute. Išvirusias bulves nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  2. Bulves sudedame į folija patiestą kepimo skardą, apšlakstome aliejumi, suberiame prieskonius ir gerai išmaišome. Kiekvieną bulvę atsargiai paspaudžiama šakute – jos turi susiploti, bet neperlūžti.
  3. Tarp bulvių paliekame tarpus. Kepame 20-25 minutes, kol lengvai apskrus ir įgaus gražią spalvą.
  4. Patiekiame užberdami smulkintų petražolių.

Šiam receptui naudojau mažas bulvytes plona odele, o jos vadinasi “Gurmanų bulvės“.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*