Dailios česnakinės bulvės, tinkančios prie įvairiausių patiekalų kaip garnyras. Išvaizda puošianti stalą, malonus prieskonių ir česnako kvapas, o skonis – ryškus ir ilgam įsimenantis. Vidus minkštas, o išorė traški. Receptas nesudėtingas, o tokiomis bulvėmis galėsite puošti ne tik savo šventinį, bet ir kasdieninį stalą. Juk gražų maistą valgyti daug smagiau!
Ingredientai
- 400 g. mažų bulvių su odelėmis;
- 2 česnako skiltelės;
- 1 a. š. rozmarino;
- 1 a. š. čiobrelių;
- Druskos;
- Pipirų;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- Smulkintų šviežių petražolių.
Gaminimo eiga
- Bulves švariai nuplauname ir išverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Verdame apie 15 minučių arba iki tol, kol bulvės bus lengvai persmeigiamos šakute. Išvirusias bulves nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
- Bulves sudedame į folija patiestą kepimo skardą, apšlakstome aliejumi, suberiame prieskonius ir gerai išmaišome. Kiekvieną bulvę atsargiai paspaudžiama šakute – jos turi susiploti, bet neperlūžti.
- Tarp bulvių paliekame tarpus. Kepame 20-25 minutes, kol lengvai apskrus ir įgaus gražią spalvą.
- Patiekiame užberdami smulkintų petražolių.
Šiam receptui naudojau mažas bulvytes plona odele, o jos vadinasi ”Gurmanų bulvės”.
Skanaus!
Aušra