Šis patiekalas ypatingai tinka gaminti vasarą grilyje: kai puikus oras, valgyti norisi tik lengvai ir gaiviai. Kartais to norisi ne tik vasarą, tad rekomenduoju išbandyti šį receptą bet kuriuo sezonu, į pagalbą pasitelkiant keptuvę ir orkaitę 🙂

Išsirinkite pačias mažiausias cukinijas. Jeigu gaminate užkandžiui, ypač tiktų baby cukinijos tiesiai iš daržo – gaila, jog pas mus jų gauti galime tik vasaros metu, arba jeigu labai pasiseka 🙂 Tačiau pakankamai nedidelių cukinijų visada galite rasti prekybos centruose.
Ingredientai
Cukinijoms reikės:
- 3 mažų cukinijų;
- Alyvuogių aliejaus patepimui;
- Žiupsnio druskos;
- Žiupsnio pipirų;
- 300 g natūralaus skonio ožkų pieno sūrio “Chavroux”;
- 1 česnako skiltelės;
- Sauja šviežio baziliko, smulkinto;
- 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės;
- Juodųjų pipirų žiupsnelio.
Pabarstukams:
- 1/3 puodelio Panko džiūvėsėlių;
- 1 v.š. šalto sviesto;
- 1 česnako skiltelė;
- 1/2 a.š. raudonėlio.
Gaminimo eiga
- Cukinijas pjauname per pusę, išskobiame, aptepame aliejumi, beriame šiek tiek druskos, pipirų. Gerai įkaitintoje keptuvėje pakepam odele į viršų porą minučių, kad kraštai įgautų spalvą. Dedame ant kepimo popieriumi patiestos skardos, išskobimas viršuje.
- Panko džiūvėsėlius sumaišome su sviestu, trintu česnaku ir raudonėliu, minkome kol gausime birius trupinius.
- Ožkų sūrį švelniai sumaišome su trintu česnaku, smulkintu baziliku, pipirais ir tarkuota citrinos žievele. Dedame paruoštą sūrį į cukinijoje paruoštas duobutes, dedame į 180 °C orkaitę ir kepame apie 15 minučių. Užberiame trupinius, ir kepame dar apie 5 minutes, kol jie taps rusvesni.
Skaniausia valgyti dar šiltas, patiekiame pagardinus šviežiais kapotais bazilikais, labai derės ir šviežias citrinų sulčių šlakelis.


Išbandykite ir pasidalinkite savo įspūdžiais komentaruose 🙂
Skanaus!
Aušra