Paprikos su juodosiomis pupelėmis

Ar ir jūs susiduriate su situacija, kuomet namuose ”nėra ką valgyti”? Šaldytuvas tuščias, tačiau spintelėse pilna visokiausio gėrio. Žinoma tokiu atveju neretai tenka pasukti galvą ką galima pagaminti iš įvairiausių kruopų, makaronų ar pupelių. O dar dažniau to visai nenorime daryti 🙂 Turiu puikų pasiūlymą turintiems juodųjų pupelių! Tiks ir paprastos baltos, na o iš bėdos galite naudoti ir konservuotas pupeles iš skardinės. Kai turiu laiko arba nepamirštu, pupeles užmerkiu vandenyje ir palaikau per naktį, tada jos išverda greičiau. Taip dariau ir šį kartą. Keliaujam prie pupelių ir paprikų mišrainės recepto!

Ingredientai

  • 1 puodelis virtų juodųjų pupelių;
  • 1/2 smulkiai pjaustyto svogūno;
  • 2 spalvotos paprikos (naudojau geltoną ir oranžinę, galima naudoti bet kokios spalvos);
  • 1 1/2 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 4 smulkintos česnako skiltelės;
  • 1 valg. šaukšt. tarkuoto imbiero;
  • 2 arbat. šaukšt. ryžių vyno;
  • 1 valg. šaukšt. čili padažo;
  • 2 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • Vandens.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinam aliejų keptuvėje ir suberiam smulkintą svogūną, česnaką, imbierą bei virtas pupeles. Pupeles galite dėti nesmulkintas arba smulkintas – čia pasirinkimas jums. Pakepame maždaug 1 minutę, tada suberiame stambiais kubeliais pjaustytą papriką ir leidžiame kepti dar 1 minutę.
  2. Supilame ryžių vyną, čili padažą, sojų padažą, cukrų bei šiek tiek vandens. Uždengiam keptuvę ir kepam apie 5 minutes arba tol, kol suminkštės paprika.
  3. Įpilame sezamų aliejų (jis suteikia malonų aromatą), viską gerai išmaišome ir galime sudėti į serviravimo indą. Valgyti šį patiekalą rekomenduoju tiek karštą, tiek atvėsusį.

Štai tokia lengva, kinietiško tipo mišrainė. Kaip jau minėjau anksčiau, pupeles galite sutrinti, taip pat naudoti žalias bei raudonas paprikas.

O Jūs ar turite savo mėgiamos, greitai paruošiamos pupelių mišrainės receptą? 🙂 Pasidalinkit komentarų skiltyje!

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*