Pikantiškas kviečių plovas su migdolais ir halloumi sūriu

Plovas be mėsos? Kodėl gi ne! Pirmą kartą išbandžiau jaunus kviečius (angl. freekeh), kadangi labai sudomino koks gi jų skonis! Šie minkštieji kviečiai yra laikomi supermaistu, prilyginami netgi kynvai (bolivinei balandai). Jie yra kupini skaidulų bei baltymų, turi malonų skonį, šiek tiek primena riešutus. Pirkti jų galima rasti sveiko maisto parduotuvėse arba didžiuosiuose prekybos centruose.

Šis, pavadinkim, plovas bus pakankamai sotus pietums, bet tiks ir vakarienei (tik ne vėlyvai, nes riešutai gali apsunkinti skrandį). Pasakiškai dera su balto vyno taure!

Ingredientai

  • Ghee sviesto arba aliejaus kepimui;
  • 1/2 svogūno, smulkiai pjaustyto;
  • 3 česnako skiltelės, smulkintos;
  • 1 arbat. šaukšt. krapų sėklų;
  • 1 puodelis (200 ml) jaunų kviečių;
  • 3 puodeliai daržovių sultinio;
  • 1/4 puodelio razinų;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • Sauja mėtų, stambiai supjaustytų;
  • 1/2 puodelio skaldytų migdolų;
  • Halloumi sūrio;
  • Druskos ir pipirų (jeigu sultinys nesūdytas).

Gaminimo eiga

  1. Ištirpdome ghee sviestą keptuvėje, suberiam smulkintą svogūną su česnaku ir kepiname kol suminkštėja. beriame krapų sėklas ir toliau kepame maišydami dar apie minutę. Suberiam nuplautus kviečius, viską išmaišome ir supilame sultinį. Dalinai uždengiame keptuvę dangčiu, leidžiam užvirti, tada sumažinę ugnį paliekame troškintis 25 minutėms. Dažnai pamaišome. Po 25 minučių sultinys turi būti susigėręs.
  2. Kviečiams išvirus, išjungiame ugnį, uždengiame dangčiu ir paliekame 5 minutėms. Suberiam razinas, išmaišome, uždengiame dangčiu ir paliekam dar 20 minučių. Galiausiai suberiame migdolus su mėtomis, įspaudžiame citriną ir gerai išmaišome. Jeigu trūksta prieskonių, įberiame šiek tiek druskos ir pipirų.
  3. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir dedame riekelėmis pjaustytą halloumi sūrį. Kepame apie 2 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Dedame sūrį ant plovo, papuošiame papildomai mėtomis ir migdolais, citrinos skiltele.

Likučius galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų, bet man asmeniškai skaniausia valgyti iš karto.

Kviečiai tikrai labai patiko, smagiausia juos kramtyti, rodos lyg būtų guminiai, bet labai lengvai ir greitai susikramto. Keistas jausmas. Na o halloumi sūris kažkas nerealaus – daug nesuvalgau nes sūrus, bet stengiuos jį dėti visur kur įmanoma. Šiuo metu bene mėgstamiausias sūris, laimi net prieš mocarelą!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *