Raudonųjų lęšių blyneliai su daržovėmis

Raudonųjų lęšių blyneliai

Lęšiai mano virtuvėje karaliauja jau gerus keletą metų. Itin aktyviai juos naudoti pradėjau žiemomis (sultingiems troškiniams ir sriuboms) ir tomis dienomis, kai nenoriu mėsos, bet reikia gauti pakankamą kiekį baltymų ir geležies.

Raudonuosius lęšius reguliariai įsigyju Lidl parduotuvėse, per Rytietiškų skonių savaitę ”1001 Delights”. Šalia kitų egzotiškų pasiūlymų, lęšiai išsiskiria savo paprastumu, kas mane ir žavi, nes mėgstu patiekalus gaminti nuo nulio. Šios savaitės pasiūlymuose mano akį patraukė ir bulguro kruopos (puikiai tinka salotoms, troškinimui) bei įvairūs prieskoniai.

Na o dabar, draugai vegetarai ir ne tik, būtinai išmėginkite šiuos blynelius 🙂

Ingredientai

  • 1 puodelis (220ml) raudonųjų lęšių ”1001 Delights”;
  • 1 svogūnas;
  • 1 paprika;
  • 2 v. š. smulkintų petražolių;
  • 4 v. š. smulkintų svogūnų laiškų;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 v. š. maistinių mielių dribsnių (nebūtina);
  • 1/2 puodelio miltų;
  • 2 a. š. rūkytos paprikos miltelių;
  • 1/3 a. š. čili dribsnių;
  • Jūros druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • Aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Išverdame lęšius pagal instrukcijas ant pakuotės ir juos atvėsiname. Dubenyje lengvai pertriname šakute.
  2. Susmulkiname daržoves ir suberiame jas į lęšius. Įmušame kiaušinį, beriame maistines mieles, prieskonius, miltus, ir viską gerai išmaišome.
  3. Kepame keptuvėje iš abiejų pusių po keletą minučių, kol blyneliai gražiai apskrus.

Miltų pasirinkimas

Receptui galite naudoti įprastus kvietinius miltus.

Netoleruojate glitimo? Ne bėda. Drąsiai keiskite kvietinius miltus bet kokiais kitais miltais be glitimo: avinžirnių, lęšių, kokosų, avižiniais.

Miltai be glitimo turi vieną minusą- gai išsausinti blynelius. Jeigu visgi norite blynelių be glitimo, galite į tešlą įtarkuoti cukinijos, kuri jai suteiks daugiau drėgmės.

Galbūt esate veganas? Irgi ne bėda. Vietoje kiaušinių naudokite keletą šaukštų gysločio luobelių.

Lęšiai ir jų nauda

Jeigu su lęšiais nesat susidūrę, nebijokit, su jais ir aš susidraugavau gan neseniai 🙂

Lęšiai yra išties naudingas dalykas, praturtintas baltymais. Geriausia juos naudoti troškiniams, kariams, sriuboms. Tinka ir blyneliams ir kepimui apskritai, tačiau tokiu atveju reikia gerai atitaikyt kitus ingredientus, nes lęšiai sausina patiekalą.

Lęšius dažniausiai valgo vegetarai, na o aš juos atradau stengdamasi sumažinti suvalgomos mėsos kiekį. Lęšiuose gausu geležies, kurios trūkumą patiria daugelis. Tad jei nevalgot mėsos, arba jos valgote nedaug, įtraukite lęšius į savo mitybą.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *