Saldžiųjų bulvių gnocci

Saldžiųjų bulvių gnocci

Saldžiųjų bulvių gnocci idėja gimė visai netikėtai: dukrytė labai mėgo virtus varškėtukus, tad nusprendžiau pagaminti kažką panašaus, tik iš daržovių! Jas būna sudėtingiausia įsiūlyti mažiesiems valgytojams, tad pamaniau, jog saldžiosios bulvės čia gerai pasislėps. Tuo pačiu, šie gnocci tiks ne tik mažiems, bet ir dideliems! 🙂

Gnocci kepiau ant ghee sviesto. Kitas variantas- virti. Užteks vos keleto minučių, panašiai kaip su varškėtukais.

Ingredientai

  • 1 puodelis trintų saldžių bulvių (virtų arba keptų orkaitėje);
  • 2 puodeliai miltų;
  • Žiupsnis druskos.

Gaminimo eiga

  1. Trintas saldžias bulves maišome su miltais ir žiupsniu druskos kol gausime vientisą, vos prie rankų limpančią tešlą.
  2. Gnocci formuojame iškočiojus iš tešlos volelį, jį supjaustome nedideliais gabaliukais, padarom lengvą įspaudą šakute. Jeigu tešla limpa prie pirštų, ją apiberkite miltais- bus lengviau formuoti virtinukus.
  3. Kepame porą minučių ant ghee sviesto. Alternatyva- virti keletą minučių. Patiekti su žolelėmis, parmezano sūriu, jogurtu, grietine arba kitu mėgiamu padažu.

Tešla su kvietiniais miltais (kairėje), ir su avižiniais (dešinėje).

Skonis geresnis su kvietiniais miltais, bet tešlą kočioti ir minkyti gerokai lengviau su avižiniais.

Šie saldžiųjų bulvių gnocci reikalauja kantrybės, ir gan nemažai miltų. Miltų tikslaus kiekio nepasakysiu, reikia gaminant stebėti, nes viskas priklauso nuo saldžiųjų bulvių drėgmės, pasirinktų miltų rūšies. Mažiausiai miltų reikės orkaitėje keptoms saldžioms bulvėms, daugiausia- virtoms vandenyje.

Jei bulves virėte vandenyje, jas sutrynus palaikykite kambario temperatūroje apie 15 minučių, tada nugręžkite per sietelį arba medvilninę medžiagą. Taip pašalinsite vandens perteklių, ir sunaudosite mažiau miltų.

Kepti gnocci kietesni nei virti.

Man patiko kepti, skanu su sūriu ar kumpiu.

Kas dėl vaiko mitybos- greičiausiai jų taip dažnai kaip varškėtukų negaminsiu, nes galutiniam rezultate miltų yra daugiau nei pačių bulvių. Bandžiau dėti kiek įmanoma mažiau miltų, bet tokia jau ta saldi bulvė- reikalauja daug miltų.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*