Ir koks gi receptas gali būti geresnis pradėt šiam savaitiniam cukinijų naikinimo iššūkiui jei ne cukinijų blynai!🥳😂 Su kuo kalbėjau, visi tik šį cukinijų panaudojimo būdą težino😂 Na bet ir puiku! Pakursiu vakarėlį dovanodama na jau tą galutinį, patį skaniausią cukinijų blynų receptą🫠 O patikėkit kiek daug jų testuota! Šiandien net ne valgiau o kimšau, o dabar vos pajudu😄
Tik pažvelkit į šį grožį:

Ingredientų atrodo nemažai, bet daugumą jų tikrai dažniausiai turime namuose.
Ingredientai
- 1 cukinijos (1100g, tarkuota ir išsunkta svėrė 765g.)
- 2 vidutiniai svogūnai
- 2 kiaušiniai
- 1 a.š. džiovinto česnako granulių
- 1/2 a.š. svogūnų granulių
- 2 česnako skiltelių
- 1 v.š. krapų
- 1v.š.svogūnų laiškų
- 1a.š. druskos
- 1/3 a.š. juodųjų pipirų
- 120 g tarkuotos mocarelos
- 5 v.š. parmezano sūrio
- 120 g kvietinių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių.
Gaminimo eiga
- Cukiniją ir svogūną sutarkuojame burokine tarka, išsunkiame kiek įmanoma stipriau.
- Įmušame kiaušinius, beriame prieskonius, sūrį, viską išmaišome.
- Į pabaigą suberiame miltus, kepimo miltelius, išmaišome. Tešla bus tiršta.
- Kepame keptuvėje iš abiejų pusių ant įkaitinto aliejaus, kol gražiai apskrus.
Cukinijų blynelius patiekiu su tirštu graikišku jogurtu ir parūkyta arba sūdyta lašiša. Taip pat labai mėgstu juos su lašiša sluoksliuoti- ir atrodo gerai, ir smagiau valgyti.
Blynelius darau storesnius, man tokie skaniausi, nes jei kepam plonus- gaunasi keistas degėsis😅 O čia- storas, purus, dieviško skonio blynas.
Jei neturit sūrio- dėkit varškę. Mano mamytė taip daro, gaunasi irgi puikiai!


Skanaus!
Aušra