Smidrai su feta

Lengvai vakarienei arba gurmaniškam užkandžiui siūlau keptus smidrus su feta ir riešutais.

Ingredients

  • Sauja smidrų (šparagų);
  • 50 g. fetos sūrio (tiks ir ožkų sūris);
  • Keletas graikiškų riešutų;
  • Šlakelis balzaminio acto;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui;
  • Druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Smidrus nuplauname, nupjauname sumedėjusius galiukus (jeigu smidrai šiek tiek pastovėję galiukai dažniausiai būna kieti ir sunkiai sukramtomi) ir išdėliojame ant kepimo popieriaus. Apipurškiame aliejumi, apiberiame druska ir pipirais, ir dedame kepti į orkaitę 10-čiai minučių. Kepu 180 °C temperatūroje.
  2. Iškepusius smidrus sudedame į lėkštę, apšlakstome balzaminiu actu, o ant viršaus užtrupiname sūrį bei riešutus.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*