Smidrai su mocarela

Pagaliau prasidėjo smidrų sezonas! Traškūs ir švelnaus skonio, puikiai tinkantys sveikam garnyrui. Juose gausu vitaminų ir skaidulų, tad drąsiai smidrus įtraukite į savo mitybą. Šį kartą juos kepiau su mocarelos sūriu, ir viską patiekiau kaip garnyrą prie kiaušinių vakarienei.

Visus produktus, įskaitant šviežius smidrus, rasite Lidl parduotuvėse. Ir smidrai vos prieš kelias dienas atpigo!

Ingredientai

  • Sauja smidrų iš ”Lidl turgelio”;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus ”Primadonna”;
  • 2 česnako skiltelės;
  • Jūros druskos ”Kania”;
  • Juodųjų pipirų ”Kania”;
  • 2/3 puodelio mocarelos sūrio ”Lovilio”.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 220 °C, kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi. Paguldome nuplautus smidrus.
  2. Alyvuogių aliejų sumaišome su smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Apšlakstome smidrus. Orkaitėje kepame 10-15 minučių, kol smidrai suminkštės.
  3. Išemus iš orkaitės, ant smidrų užberiame tarkuotos mocarelos. Kepame dar apie 4 minutes, kol sūris išsilydys. Patiekiame iškart.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *