Spalvingasis grybų karis

Anglai tiesiog pamišę dėl kario. Gyvendama šioje šalyje po truputį pamėgau šį patiekalą, nors kario prieskonio nemėgstu. Vietiniai karį dažniausiai gamina su vištiena ir ryžiais, bet man asmeniškai jis būna per stipraus skonio, kiek aitrokas. Žinoma šio patiekalo variacijų yra įvairių, tad dažnai namie paeksperimentuoju pati. Kaip smagu kaip galiu pati reguliuoti prieskonių kiekį!

Taip ”bežaisdama” su kariais pagaminau kelis puikius patiekalus. Vienas iš jų yra šis grybų karis kokosų piene. Kiek saldokas, turi lengvą ir neįkyrų kario prieskonį, be mėsos. Susidomėjai? Išbandyk!

Ingredientai

  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 poras;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 valg. šaukšt. tarkuoto imbiero;
  • 1 raudonas čili pipiras;
  • 1 arbat. šaukšt. grūdėtų garstyčių;
  • 500 g maišytų grybų (naudojau 350 g rudųjų pievagrybių ir 150 g portobellini grybų);
  • 1-2 arbat. šaukšt. aštraus kario prieskonių;
  • 3 pomidorai;
  • 300 ml kokosų pieno;
  • 1 valg. šaukšt. mangų padažo (angl. mango chutney);
  • 1 1/2 arbat. šaukšt. jūros druskos (arba pagal skonį);
  • Čili / kalendros / plokščialapių petražolių patiekimui.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 °C.
  2. Į karščiui atsparų indą įpilame 2 šaukštus aliejaus. Suberiame smulkintą porą, česnaką, imbierą, čili ir garstyčias. Viską išmaišome ir dedame į orkaitę kepti 5 minutėms kol poras pradės karamelizuotis.
  3. Išimame kepimo indą iš orkaitės. Sudedame stambiai pjaustytus grybus, įpilame šaukštą aliejaus ir sudedame kario prieskonius. Gerai išmaišome ir dedame kepti dar 10 minučių.
  4. Vėl išimame indą iš orkaitės. Sudedame smulkintus pomidorus, kokosų pieną, mangų padažą bei druską. Išmaišome ir dedame atgal į orkaitę, šį kartą kepsime paskutines 25 minutes. Patiekalas turėtų sutirštėti ir patamsėti.
  5. Iškepusį patiekalą patiekiame su rudaisiais ryžiais, papuošiame kalendra arba petražolėm, smulkintu čili.

Puikus būdas padaryti pertrauką nuo mėsos! Spalvos pasakiškos, grybų ir kokoso mėgėjai tikrai nenusivils.

Aštrumą reguliuokite pagal savo skonį.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *