Cukinija niekada nebuvo mano mėgstama daržovė. Gal todėl, kad niekad nebuvo tinkamai ir skaniai paruošta? Visai neseniai aš ją iš naujo atradau ir pamilau: jei jau bandėt mano rekomenduotą cukinijų sriubą, tikriausiai žinote apie ką kalbu. Šiandien gaminsime cukinijų blynelius, kurie visiškai neturi cukinijos skonio ir primena bulvinius blynus! Labai minkšti ir lengvi blyneliai, dalinuosi skaniuoju receptu. Na o šio kiekio turėtų užtekti 3 žmonėms.
Ingredientai
- 2 nedidelės cukinijos;
- 1 raudonasis svogūnas;
- 2 kiaušiniai;
- 7 valg. šaukšt. miltų (maišiau paprastus su pilno grūdo);
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/2 arbat. šaukšt. pipirų;
- 3 česnako skiltelės;
- Keletas šakelių krapų bei petražolių,
- Alyvuogių aliejaus kepimui.
Padažui:
- Graikiškas jogurtas;
- Druska;
- Smulkinti krapai bei petražolės.
Gaminimo eiga
- Sutarkuojam cukinijas ir svogūną, smulkiai supjaustom krapus su petražolėmis. Įmušame kiaušinius, įberiam druską su pipirais ir viską gerai išplakame. Suberiam kepimo miltelius bei miltus, viską gerai išmaišom.
- Įkaitiname aliejų keptuvėje ir formuojam blynelius. Kepame po keletą minučių iš abiejų pusių. Iškepus patiekti iš karto dar karštus.
- Padažui tiesiog įmaišome smulkintus žalumynus į jogurtą, įberiame druskos. Galima įspausti česnako.
Blynelius patiekiame su padažu, galime apibarstyti parmezanu – jis čia puikiai tinka! Jei norit, parmezano galima įtarkuoti ir į tešlą.
Skanaus!
Aušra
Nerealiai skanūs, galėčiau kasdien valgyti, ačiū už receptą 😉
Skanaus! Priminėt šituos blynelius, kaip gerai kad cukiniją kaip tik turiu.. :))