Surimi lazdelėmis įdarytos bulvės

Surimi lazdelėmis įdarytos bulvės

Ar žinojot, jog bulvės, kepamos su odele, išsaugo daugiau vitaminų ir savo maistingųjų medžiagų?

Būtent dėl šios priežasties mėgstu jas kepti skiltelėmis su odele, arba kaip ir šiuo atveju, gaminti orkaitėje keptas, įdarytas bulves. Tokio tipo bulves pamėgau gyvendama Londone, kur vietinių taip mėgiamos jacket potatoes kaipmat prigijo mano virtuvėje.

Bene vienos mano mėgiamiausių įdarytų bulvių yra su sviestu, tunu ir čederio sūriu. Būtent šiam patiekalui naudoju dideles bulves.

Šį kartą paeksperimentavau su surimi lazdelėmis ir Santa Bremor stintenių ikrų užtepėle. Ikrai suteikia bulvei įdomaus traškumo, ir ši kombinacija man išties labai patiko! Naudojau mažas bulvytes su mintimi, jog šis patiekalas labiau tiks užkandžiui.

Ingredientai

  • Mažų bulvių;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • ~150 g surimi lazdelių;
  • 1/3 indelio stintenių ikrų užtepėlės CAVIAR CREAM su krevetėmis;
  • Keletas šakelių krapų.

Gaminimo eiga

  1. Bulves nuplauname, nuvalome šepetėliu, ištepame alyvuogių aliejumi ir kepame 180 °C orkaitėje 30-40 minučių, kol iškeps.
  2. Smulkiai supjaustome surimi lazdeles ir krapus. Į juos dedame keletą šaukštų ikrų užtepėlės, gerai išmaišome.
  3. Prapjauname bulves, išskobiame pusę vidaus ir dedame paruoštą įdarą. Papuošiame krapų šakele.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Santa Bremor.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*