Sushi dubenėliai su daržovėmis ir žuvimi

Sushi dubenėlis su žuvimi ir daržovėmis

Konservuota žuvis- ne tik Kūčių stalui, ar užkandai po baliaus. Ji vis dar aktuali šių dienų patiekalams! Sulaužom senus standartus, pamirštam senovines silkines, ir let’s make konservuotą žuvį great again! 😀 

Gaminau savo mėgstamus sushi dubenėlius: greita, skanu, sveika, galima prigalvoti įvairiausių variacijų, ir tiesiog tobulai tinka vasarai, kai nesinori sunkaus kepto maisto.

Eksperimentui pasirinkau Santa Bremor Atlantinių skumbrių filė terijakio padaže. Ir žinot ką- nesuklydau! Tuštindama tą dubenėlį dar ir visus terijakio padažo likučius susipyliau ant ryžių. Labai labai gerai, gaminkit kai namuose neturit maisto, tik ryžių ir keletą daržovių. Arba kai tiesiog norit skaniai pavalgyt: labai lengvas vasariškas patiekalas, skanu valgyt šaltą. Vat tokią skardinę žuvytės juodai dienai tikrai galima turėt!

Ingredientai

Ryžiams reikės:

  • 1 puodelio Arborio ryžių;
  • 2 puodelių vandens;
  • 3 v.š. ryžių acto;
  • 1 a.š. cukraus;
  • Žiupsnio druskos.

Dubenėliams:

  • 100 g Atlantinių skumbrių terijakio padaže ”Santa Bremor”;
  • Morkų;
  • Agurkų;
  • Ridikėlių;
  • Sojų pupelių;
  • Sezamo sėklų.

Gaminimo eiga

  1. Ryžius perplauname šaltu vandeniu ir išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės (arba verdam 10min, uždengiam puodą, ir nukėlę nuo ugnies paliekam brinkti 20-30 minučių).

2. Ryžių actą sumaišome su cukrumi, druska, ir įmaišome į ryžius. 

3. Sezamo sėklas apkepiname keptuvėje, ir taip pat įmaišome į ryžius.

4. Į dubenėlius dedame ryžius. Ant viršaus- juostelėmis pjaustytas morkas, agurkus, ridikėlius, lengvai apvirtas sojų pupeles ir skumbrės gabaliukus. Beriame sezamo sėklų, užpilame terijakio padažo.

Sushi dubenėlius geriausia valgyti su dar šiltais ryžiais, bet puikiai tiks ir su atvėsusiais. Tuo šitas patiekalas ir nuostabus- skanu visaip, o vargo ruošiant visai nėra.

Ryžiai tiks bet kokie, bet man skaniausia su apvaliaisiais Arborio ryžiais, kuriuos paprastai naudojame sušiams arba rizotui.

Šiems dubenėliams galite drąsiai naudoti ir bet kokias kitas daržoves, netgi raugintas (kopūstus, agurkėlius). Tokiu atveju vietoje žuvies tiktų lėtai kepta kiauliena/jautiena, paukštiena arba krevetės.

Jeigu jaučiatės nedrąsiai naudodami konservuotą žuvį, galite tiesiog išsikepti mėgstamą žuvį ir ją pagardingi Teriyaki padažu- bus taip pat skanu 🙂

Mėgstat sushi? Išbandykit šį greitą ir gaivų receptą be ryžių 🙂

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Santa Bremor.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*