Tagliatelle makaronai pomidorų ir bazilikų padaže

Makaronai! Jie ir vėl sveiki (lauksim kada vėl bus paskelbti nesveikais), ir kaip visada skanūs. Nors makaronai yra toks įdomus dalykas- jei nemokėsi skaniai jų paruošt, nesuprasi ką valgai ir tiek to skanumo tebus. Anksčiau makaronus gamindavau tik riebiame padaže, atrodė jog kitaip skanu nebus. Pradėjus stebėt ką valgau, makaronų išvis atsisakiau nes maniau jog jie tukina. Dalis tiesos yra, bet jei pakankamai judi arba sportuoji ir nevalgai dvigubom porcijom, viskas juk su jais tvarkoje. Atradau šį lengvą receptą su pomidorais, baziliku bei česnaku – visa šeimyna įsimylėjo! Dabar jei makaronai pietums, visad tik šie – iki tol kol atsibos 😀

Ingredientai

  • Tagliatelle makaronai (2 lizdeliai žmogui);
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 400 g. (skardinė) pomidorų be odelių, savose sultyse;
  • 1/2 daržovių sultinio kubelio;
  • 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • Keletas baziliko šakelių.

Gaminimo eiga

  1. Makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakuotės (dažniausiai virti reikia apie 10 minučių).
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame smulkintą česnaką ir minutę pakepiname. Sudedame visus likusius ingredientus išskyrus baziliką, ir maišydami troškiname 5 minutes and mažesnės ugnies.
  3. Suplėšome baziliko lapelius, suberiame į padažą, patroškiname dar minutę ir išjungiame ugnį.
  4. Makaronus arba įmaišome į padažą, arba dalį padažo užpilame ant makaronų – kaip Jums priimtiniau.

Patiekalą papuoškite baziliko šakele – ne tik gražu, bet ir labai skaniai kvepia, na o ypač namuose užaugintas 🙂

Kaip mėgstu sakyti: tobulumas slypi paprastume.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*