Orkaitėje keptos bulvės su silke

Traškios bulvės su silke

Bulves mes, lietuviai, dieviname, tad siūlau jas išsikepti kiek įdomiau negu keptuvėje arba orkaitėje, pjaustytas griežinėliais arba juostelėmis. Šiuo metodu keptos bulvės ne tik sveikesnės, bet ir gražiai atrodo ant pietų stalo.

Dievinat silkę su bulvėmis? Bulvių nevirkite, o išsikepkite šias dailias bulves pagal mano receptą.

Na o mintis patiekti bulves su silke kilo peržvelgus šios savaitės Sodergarden- Skandinavijos šalių skonių pasiūlymus iš Lidl Lietuva. Be galo seniai valgiau silkę, tad vos pamačius ją pasiūlyme, iškart gimė ši idėja.

Ingredientai

  • Bulvės;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Druska;
  • Česnakų laiškai;
  • Silkė.

Gaminimo eiga

  1. Bulves nuplauname, nušveičiame šepetėliu ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
  2. Laikydami už vieno krašto, peiliu įpjauname bulvę giliau nei iki pusės, ir šį veiksmą dartojame per visą bulvę, palikdami apie 1mm tarpelius tarp kiekvieno griežinėlio.
  3. Bulves aptepame alyvuogių aliejumi, užberiame druskos ir dedame ant kepimo popieriumi patiestos skardos. Kepame 30-40 minučių 200 °C temperatūroje (Kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio).
  4. Bulves apiberiame smulkintais česnakų laiškais, patiekiame su silke.

Taip pat bulvėms galima pasigaminti greitą, sveiką padažą. Jam reikės:

  • Petražolių;
  • Česnako;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Druskos.

Petražoles su česnaku susmulkinkite, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir žiupsniu druskos. Šiuo padažu apšlakstykite bulves.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *