Vegetariška juodųjų pupelių ir ryžių casserole

Taip taip, ir vėl savo kalboje naudoju angliškus žodžius.. Nors vargu ar jį galima laikyti anglišku, kadangi žodis ”casserole” kilęs iš Prancūzijos. Išvertus į lietuvių kalbą šis žodis (ir pats patiekalas) skambėtų maždaug taip: troškinys kepamas orkaitėje giliame inde. Šį kartą išbandžiau troškinuką iš ingredientų kuriuos dažniausiai visada galima rasti mano namuose. Tikriausiai būna visiems situacijų kai šaldytuvas tuščias, na o mes moterys nebūtumėm moterys, jei iš praktiškai nieko nesugebėtumėm pagamint puikaus patiekalo! Ne tik puikus, bet ir sveikas, kupinas baltymų ir angliavandenių.

Prieš pasidalinant receptu trumpai papasakosiu kaip šią casserole kepiau. Viską kepiau stikliniame inde ir vėliau patiekiau lėkštėse, tačiau būtų daug įdomiau ir netgi patogiau šį patiekalą kepti mažuose moliniuose indeliuose su dangteliais. Taip iš karto paskirstytumėt porcijomis, na ir patiekus su visu indeliu vaizdas būtų daug gražesnis! Kadangi jų dar neįsigijau, tinka ir taip. Na o dabar keliaujam prie šio itin paprasto recepto 🙂

Ingredientai

  • 1 puodelis virtų rudųjų ryžių;
  • 1 puodelis virtų juodųjų pupelių (viriau pati kadangi tikiu jog taip sveikiau, bet galit naudoti pupeles iš skardinės);
  • 1 puodelis kukurūzų sėklų (šaldytų, šviežių arba konservuotų);
  • 2 valg. šaukšt. pieno;
  • 1/2 laimo sulčių;
  • 1 maža žalioji paprika (smulkinta);
  • 1/2 raudonojo svogūno (smulkinto);
  • 100 g. kreminio sūrio;
  • Smulkintos kalendros;
  • 1 valg. šaukšt. kumino;
  • 1 valg. šaukšt. paprikos prieskonių;
  • 1 valg. šaukšt. smulkinto česnako;
  • 1/2 valg. šaukšt. čili prieskonių arba kajeno pipiro;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Directions

  1. Įkaitinam orkaitę 220 °C temperatūroje. Kepimo indą apipurškiame alyvuogių aliejumi.
  2. Visus ingredientus sumaišome kartu ir paskirstome po kepimo indą. Kepam 30 minučių.

Leidžiam šiek tiek atvėsti ir galime patiekti. Ant viršaus pabarstom smulkintų žalumynų.


Šį receptą galima pavadinti tinginių receptu – viską sumeti į krūvą, pašauni į orkaitę ir eini žiūrėt filmo 🙂 O rezultatas pats kalba už save! Nors ir nėra pats išvaizdžiausias patiekalas, tikrai yra daug geresnis nei atrodo.

Jei aštriai nemėgstat, siūlau sumažint čili kiekį.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*