Brusketos- nemirštanti klasika. Puikus greitai paruošiamas užkandis tiks pavaišinti netikėtai užklupusiems draugams, vakarėlio užkandžiui, arba tiesiog pasimėgauti geru maistu vakarojant namuose.
Traškią itališką duoną derinau su minkštutėle burata. Prie jos- keptus pomidorus su česnaku, kalamata alyvuoges, šiek tiek balzamiko.
Na o šiam užkandžiui įkvėpė Lidl Lietuva vis dažniau pasirodanti Italiamo savaitė, atnešanti daug puikių itališkų skonių 🙂 Šį kartą susigundžiau burata sūriu, na o paprastai mėgaujuosi įvairiausiais makaronais, padažais, kumpiu ir kitais skanumynais.
Būtinai išmėginkit brusketas pagal šį receptą, maloniai nustebsite!
Ingredientai
- Itališkos duonos “Mano duona“;
- 1 česnako galva;
- 1 puodelis vynuoginių pomidoriukų;
- 1/3 puodelio kalamata alyvuogių;
- Alyvuogių aliejaus;
- Itališkų prieskonių mišinio;
- 1 v. š. balzaminio acto;
- 1 burata sūrio rutuliukas “Italiamo“;
- Šaltai rūkyto kumpio “Italiamo“;
- Baziliko;
- Druskos;
- Pipirų.
Gaminimo eiga
- Itališką duoną supjaustome riekelėmis, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje 180 °C temperatūroje 15-20 minučių. Duona turėtų apskrusti ir tapti traški.
- Česnaką nulupame, skilteles perpjauname pusiau. Suberiame į kepimo foliją, apšlakstome aliejumi (3-4 v. š.), įberiame druskos, pipirų, uždarome foliją ir dedame į orkaitę kepti 25 minutėms.
- Kol česnakas kepa, paruošiame pomidorus. Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus, suberiame nuplautus pomidoriukus, uždengiame keptuvę ir ant aukštos ugnies kepame apie 8 minutes. Kartas nuo karto pakeliame dangtį išleisti susikaupusiems garams.
- Į pomidorus įmaišome kalamata alyvuogių puseles ir iškepusį česnaką kartu su aliejumi iš folijos. Įpilame balzaminio acto, beriame žiupsnį itališkų prieskonių mišinio, gerai išmaišome ir pašildome.
- Ant duonos riekelių dedame buratos gabalėlius, pomidorus, gabalėlį kumpio, papuošiame šviežiu baziliku.




Skanaus!
Aušra