Brusketos su burata ir pomidorais

Brusketos su burata

Brusketos- nemirštanti klasika. Puikus greitai paruošiamas užkandis tiks pavaišinti netikėtai užklupusiems draugams, vakarėlio užkandžiui, arba tiesiog pasimėgauti geru maistu vakarojant namuose.

Traškią itališką duoną derinau su minkštutėle burata. Prie jos- keptus pomidorus su česnaku, kalamata alyvuoges, šiek tiek balzamiko.

Na o šiam užkandžiui įkvėpė Lidl Lietuva vis dažniau pasirodanti Italiamo savaitė, atnešanti daug puikių itališkų skonių 🙂 Šį kartą susigundžiau burata sūriu, na o paprastai mėgaujuosi įvairiausiais makaronais, padažais, kumpiu ir kitais skanumynais.

Būtinai išmėginkit brusketas pagal šį receptą, maloniai nustebsite!

Ingredientai

  • Itališkos duonos “Mano duona“;
  • 1 česnako galva;
  • 1 puodelis vynuoginių pomidoriukų;
  • 1/3 puodelio kalamata alyvuogių;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Itališkų prieskonių mišinio;
  • 1 v. š. balzaminio acto;
  • 1 burata sūrio rutuliukas “Italiamo“;
  • Šaltai rūkyto kumpio “Italiamo“;
  • Baziliko;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Itališką duoną supjaustome riekelėmis, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje 180 °C temperatūroje 15-20 minučių. Duona turėtų apskrusti ir tapti traški.
  2. Česnaką nulupame, skilteles perpjauname pusiau. Suberiame į kepimo foliją, apšlakstome aliejumi (3-4 v. š.), įberiame druskos, pipirų, uždarome foliją ir dedame į orkaitę kepti 25 minutėms.
  3. Kol česnakas kepa, paruošiame pomidorus. Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus, suberiame nuplautus pomidoriukus, uždengiame keptuvę ir ant aukštos ugnies kepame apie 8 minutes. Kartas nuo karto pakeliame dangtį išleisti susikaupusiems garams.
  4. Į pomidorus įmaišome kalamata alyvuogių puseles ir iškepusį česnaką kartu su aliejumi iš folijos. Įpilame balzaminio acto, beriame žiupsnį itališkų prieskonių mišinio, gerai išmaišome ir pašildome.
  5. Ant duonos riekelių dedame buratos gabalėlius, pomidorus, gabalėlį kumpio, papuošiame šviežiu baziliku.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *