Kai skubi arba pritrūksta idėjų užkandžiams, mane visada gelbėja brusketos. Be galo skanu, greitai paruošiama, galima lengvai išgauti įvairiausius skonius.
Dažniausiai brusketoms renkuosi įvairias užtepėles ir sūrius, o kepti pomidorai visada pagardina ne tik užkandžius, bet ir kitus patiekalus. Šią idėją padiktavo šios savaitės Lidl Lietuva Deluxe produktų linijos asortimentas, kuris tiesiog kvieste kvietė gaminti brusketas 🙂
Likau ypač sužavėta kamembero ir pekano riešutų kombinacija- šios brusketos išnyko pirmiausia.
Ingredientai
- Prancūziško batono;
- Pomidorų;
- Buratos Deluxe;
- Camembero sūrio Deluxe;
- Pekano riešutų;
- Prosciutto Deluxe;
- Sūrio užtepėlės Deluxe;
- Raudonųjų ikrų Deluxe.
Gaminimo eiga
- Pomidorus kepame keptuvėje kol suminkštės.
- Prancūziško batono riekeles apkepame keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus kol apkeps ir sukietės.
- Tepame pasirinktais sūriais (kamemberą pašildome kol ištirps), kombinuojame su pomidorais, kumpiu, riešutais.
Puikiai atrodo, skanu ir pagaminta visiškai be vargo! Jeigu trūksta idėjų šventiniams užkandžiams, žvilgtelėkite į Deluxe asortimentą: tikiu, jog ir kaip man, vos pamačius gausybę gurmaniškų produktų, kaipmat kils daug įvairiausių idėjų!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.
Skanaus!
Aušra