Halloumi lazdelės su pupelių humusu

Savo meilę halloumi sūriui reiškiu jau seniai. Ji tokia didelė, jog visą patiekalą nusprendžiau dedikuot būtent šiam sūriui. Nes nebūtinai jis turi būti kažkokio patiekalo akcentas: jis toks nuostabus, jog šį kartą leidžiu halloumiui groti pirmuoju smuiku. Šiam užkandžiui priderinau cannellini pupelių padažą a.k.a. humusą, kuris bus sveikas ir skanus, pakeisiantis bet kokį pirktinį padažą.

Halloumio rasite visose Lidl parduotuvėse. Šiuo metu jo yra įvairiausių skonių, nors pati renkuosi originalų, be jokių prieskonių. Kadangi jo galiojimo laikas pakankamai ilgas, nusiperku net keletą pakuočių iš karto, ir leidžiu joms ramiai laukti savo eilės šaldytuve. O perku daug vienu metu nes bijau, kad vieną dieną ateisiu ir jo nerasiu prekyboje 🙂 Jei dar nebandėt, būtinai išmėginkit, nes šitas sūris tikrai papuola į mano TOP produktų penketą.

O dabar prie recepto. Nerealaus skonio užkandis, nors valgyčiau ir pusryčiams (tais kartais kai neturi kada atsisėst ir bėgioji po namus pirmyn bei atgal).

Ingredientai

  • 225 g. halloumi sūrio ”Eridanous”;
  • 425 g. cannellini pupelių ”Freshona”;
  • 1 baltasis svogūnas iš ”Lidl turgelio”;
  • 1 česnako skiltelė iš ”Lidl turgelio”;
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus ”Primadonna”;
  • 2 šakelės baziliko iš ”Lidl turgelio”;
  • 1/2 a. š. raudonėlio ”Mikado”;
  • 1/3 a. š. jūros druskos ”Kania”;
  • Žiupsnis saldžiosios paprikos ”Kania”;
  • Citrinos iš ”Lidl turgelio”.

Visus produktus rasite Lidl Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus. Sūrį supjaustome plonomis juostelėmis, ir kepame iš abiejų pusių kol įgaus gražią spalvą ir sutvirtės.
  2. Toje pačioje keptuvėje įkaitiname dar šiek tiek aliejaus. Suberiame smulkintą svogūną su česnaku, ir maišydami kepiname keletą minučių, kol suminkštės.
  3. Į blenderį suberiame nuplautas pupeles, kepintus svogūnus su česnakais, smulkintą baziliką, raudonėlio, druskos. Viską sumalame iki vientisos masės. Jeigu padažas gaunasi per tirštas, įpilame šiek tiek vandens.
  4. Keptuvėje apkepame porą griežinėlių citrinos iš abiejų pusių. Keptos citrinos sultys turės sodresnį rūgštų skonį, kuris puoš šį užkandį.
  5. Pupelių humusą apliejame alyvuogių aliejumi, apiberiame paprikos prieskoniais. Dedame į lėkštę kartu su keptu halloumi sūriu ir keptais citrinos griežinėliais.

Sūrio lazdeles merkiame į pupelių padažą, užspaudžiame keptos citrinos sulčių ir mėgaujamės maistingu užkandžiu.

Sukurta su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*