Keptas kamembero sūris su pomidorais ir baziliku

Keptas kamembero sūris su pomidorais

Vienos keptuvės brusketų gardinimo idėja🥖🧀🍅

Kamembero sūris, keptas kartu su pomidorais yra dar geresnė klasikinio brusketų pagardo su šviežiais pomidorais versija: dar sodresnio skonio, valgome šiltą arba šaltą (man skaniau kol dar šilta).

Jeigu svečiai užklupo netikėtai, jokių problemų- labai lengvai priversim jų skonio receptorius šokti🫠

Ingredientai

  • Šlakelis alyvuogių aliejaus kepimui;
  • Sauja vynuoginių pomidoriukų;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 v.š. šviežio smulkinto baziliko;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • Balzamiko padažo apšlakstymui;
  • Ciabatta duonos.

Gaminimo eiga

  1. Čiabatta duonelę supjaustome ir apskrudiname.
  2. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Beriame įvairiaspalvius pomidoriukus, kepame kol suminkštės.
  3. Beriame smulkintą česnaką, druskos ir pipirų, dar keletą minučių pakepame. Tada į keptuvės vidurį dedame kamembero sūrį, keptuvę uždengiame dangčiu ir kepame apie 10 minučių, kol sūrio vidus taps skystu.
  4. Smulkintą baziliką sumaišome su pomidorais.
  5. Keptą kamembero sūrį apšlakstome balzamiko padažu.
  6. Sūrį tepame ant čiabatta duonelės, dedame pomidorų ir mėgaujamės🍅

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *