Skaniam sumuštiniui daug nereikia, vos kelių kokybiškų produktų. Ir įrangos jokios- kepam tiesiog keptuvėje.
Mano sumuštinio žvaigždės- namų gamybos migdolinis pesto padažas ir kreminis Ile de France Brie Au Bleu 🧀🤤 Puikiai pavykusi kombinacija, skonis minutėlei išnešė į kosmosą.

Ingredientai
- Sumuštinių duonos;
- Sviesto;
- Pesto padažo (bazilikas, česnakas, pecorino sūris, migdolai, EVOO, druska);
- Virto kiaulienos kumpio griežinėlių;
- Brie Au Bleu sūrio;
- Čiobrelių.
Gaminimo eiga
- Duoną aptepame pesto padažu (geriausia naminiu). Ant vienos duonos pusės dedame Brie Au Bleu griežinėlius, ant kitos- kiaulienos kumpį, ir sumuštinius suvožiame.
- Keptuvėje įkaitiname gabalėlį sviesto ir sudedame sumuštinius. Kepame iš abiejų pusių kol duona apskrus ir taps traški, o sūris viduje sušils.
- Sumuštinius perpjauname pusiau ir valgome karštus.
Pesto gaminu paprastai: į maisto smulkintuvą sudedu šviežius bazilikus, česnako skiltelę, migdolus be žievelės (juos naudoju vietoj kedro riešutų, man patinka švelnesnis skonis), beriu druskos, įtarkuoju pecorino ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Smulkinant pilu papildomai alyvuogių aliejaus, ir jo pagalba pasireguliuoju norimą pesto tirštumą.
Ir niekad nepamirštam: geram patiekalui svarbiausia ne ingredientų kiekybė, o jų kokybė!







Skanaus!
Aušra