Kepti Yaki Onigiri su surimi lazdelėmis

Kepti Yaki Onigiri su surimi lazdelėmis

Surimi lazdelės- visiems puikiai pažįstamas produktas, kuris yra tikra lietuviškų švenčių klasika. Pastaruoju metu surimi lazdelės buvo kiek nepelnytai nuvertintos, tad pabandom atgaivinti seną gerą meilę surimiui 🙂

Surimis itin populiarus Japonijoje, tad ta proga dalinuosi šios šalies įkvėptu receptu- Yaki Onigiri (kažkas panašaus į didelį keptą sušį- labai paprasta ir nepaprastai skanu).

Surimi lazdelės yra jau paruoštos valgyti, tad jas galima ne tik naudoti kaip greitą užkandį, bet ir puikiai integruoti į greitus pusryčius su kiaušiniais, košėmis, įpjaustyti į salotas, arba pažvelgti į jas kūrybingiau ir pasigaminti Onigiri.

Ingredientai

  • 1 puodelio virtų suši ryžių;
  • 1 v.š. ryžių vyno acto;
  • Žiupsnio druskos;
  • 100 g. VIČI surimi lazdelių;
  • 1 v.š. majonezo;
  • Žiupsnis čili prieskonių;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • Šlakelis citrinų sulčių;
  • Šlakelis skrudintų sezamų aliejaus;
  • 2 v.š. sojų padažo;
  • 2 v.š. sviesto;
  • Nori lakštų.

Gaminimo eiga

  1. Išverdame ryžius, įmaišome ryžių vyno actą su druska ir paliekame atvėsti.
  2. Susmulkiname surimi lazdeles, ir sumaišome su majonezu, čili prieskoniais, druska, pipirais, citrinų sultimis ir sezamų aliejumi.
  3. Iš ryžių formuojame nedidelius paplotėlius, dedame įdarą ir juos “uždarome“. Paruoštus paplotėlius paliekame šaldytuve sustingti apie 20 minučių.
  4. Keptuvėje įkaitiname sviestą, paruoštus ryžių Onigiri aptepame sojų padažu ir kepame iš abiejų pusių po 3 minutes, kol sutvirtės ir lengvai paskrus.
  5. Iškepusius Onigiri perpjauname pusiau, per vidurį prilipiname Nori lakšto juostelę. Patiekiame šiltus su sojų padažu.

Onigiri valgome karštus arba šiltus, nors visai skanu ir atvėsę.

Galite drąsiai eksperimentuoti su paplotėlio forma, dydžiu, kepimo laiku. Nori lakštas čia naudotas ne tik dėl vizualo, bet jo dėka patogiau Onigiri laikyti rankomis. Nuotraukoje jie gal ir neatrodo dideli, bet realybėje dydis sulig geru kotletu 🙂 Tiesiog buvo patogiau formuoti ir dėti įdarą didesniam, nei visiškam mažyliui.

Valgome su mėgiamu Kikkoman sojų padažu. Patiekti galima ir su lengvomis daržovių salotomis.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*