Keptos halloumi sūrio lazdelės

Keptos halloumi sūrio lazdelės

Keptos halloumi sūrio lazdelės yra puikus greitai paruošiamas užkandis bet kokiai progai. Gaminimas trunka vos keletą minučių, o skonis- nepamirštamas.

Halloumi sūris yra vienas mano mėgiamiausių, jį naudoju keptą įvairiems patiekalams. Jis puikiai tiks kepimui ant grotelių, keptuvėje ar tiesiog orkaitėje.

Nuo šiandienos Lidl Lietuva parduotuvėse prasidėjo Eridanous – Graikijos savaitė, kurios metu rasite platų graikiškų skonių asortimentą 🙂 Šios savaitės metu visada perku Kalamata alyvuoges, aliejų bei įvairiausius sūrius. Žinoma, numeris 1 yra halloumis, o į kartą jis netgi su mėtomis!

Prieskonius receptui rinkau savo skoniui, jeigu kažkurio iš jų neturite, drąsiai keiskite kitais jūsų mėgiamais prieskoniais.

Druskos nereikia, nes halloumi sūris pats iš savęs yra gan sūrus.

Ingredientai

  • 225 g. halloumi sūrio ”Eridanous”;
  • 50 g. kvietinių miltų;
  • 2 a. š. paprikos prieskonių;
  • 1 a. š. raudonėlio;
  • 2 a. š. sumac (žagrenio) prieskonių;
  • Aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Sūrį supjaustome lazdelėmis, miltus sumaišome su prieskoniais.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejaus tiek, kad pilnai dengtų keptuvės dugną.
  3. Sūrį išvoliojame miltų mišinyje ir dedame kepti keletui minučių, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
  4. Iškepusias lazdeles dedame ant popierinių rankšluosčių riebalų pertekliui sugerti.

Sūrio lazdeles patiekiau su saldžiarūgščiu padažu, tačiau labai tinka ir paprastas jogurtinis padažas su česnaku, alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir prieskoniais.

Viršus traškus, o lazdelės vidus minkštas ir tąsus.

Iš šio 225 g. gabalo sūrio gaunasi maždaug dvi porcijos. Lazdelių apie 12, bet jos yra tikrai labai sočios!

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

2 komentarai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*