Greitai paruošiamas užkandis- smidrai sluoksniuotoje tešloje, susukti kartu su gabalėliu brie sūrio ir prosciutto kumpiu. Puikus užkandis ir stalo puošmena!
Ingredientai
- Sluoksniuotos tešlos;
- Sauja smidrų;
- Brie sūrio;
- Prosciutto kumpio;
- Kiaušinis;
- Druskos;
- Pipirų;
- Alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
- Smidrus apšlakstome aliejumi, apiberiame druska, pipirais, ir pakepiname keptuvėje porą minučių.
- Tešlą supjaustome kvadratais ir ant jų dėliojame po gabalėlį brie sūrio. Imame po 3-4 smidrus, apvyniojame prosciutto kumpiu, guldome ant brie sūrio ir užlenkiame tešlos kraštus.
- Išplakame kiaušinį ir juo aptepame paruoštus ukandžius. Dedame į 190 °C orkaitę kepti 25 minutėms.
- Iškepusius užkandžius patiekiame karštus arba šiltus.
Kadangi ruošėme Velykinio stalo fotosesiją, užkandžius puošiau daigais. Žalumynai patiekalui suteikia papildomo gyvumo ir pavasario dvelksmą.
Už stalo dekorą, indus bei įrankius dėkoju Vrdecor, o už nuotraukas- 22/7 photography.
Skanaus!
Aušra