Ožkos pieno sūrio užtepėlė su džiovintais vaisiais ir figomis

Sūrio rutuliukai su džiovintais vaisiais

Šie Chavroux tepamo ožkų pieno sūrio rutuliukai, kvepiantys cinamonu ir tikrų tikriausiomis Kalėdomis!

Apie mano meilę šiam sūriui girdėjot ne kartą, jį naudojau net Liepos primaitinimui, vos tik įvedžiau pieno produktus. Naudojau klasikinį, tiesiog kaip padažą blyneliams, tepiau ant skrebučių, dėjau į omletus ir tt. Jį dievinam visa šeima!

O dabar yra ir naujiena, su figomis, kurią ir panaudojau šiam šventiniam receptui!

Šiuos ožkų pieno sūrio rutuliukus galite naudoti kaip vieno kąsnio užkandį, arba tiesiog kaip užtepėlę įvairiausiems krekeriams, skrebučiams, duonai. Galit net ir neformuoti rutuliukų, o tiesiog viską sumaišyti ir naudoti kaip padažą užkandžiams arba vietoje užtepėlės. Tai tik fantazijos reikalas!

Ingredientai

  • 150g. Chavroux tepamo ožkų pieno sūrio;
  • 1 a.š. cinamono;
  • 1/2 a.š. skysto medaus;
  • 1 a.š. smulkintų petražolių;
  • 10 vnt džiovintų abrikosų;
  • 1/2 puodelio pekano riešutų;
  • 3 v.š. džiovintų spanguolių.

Gaminimo eiga

  1. Sūrį sumaišome su cinamonu bei medumi. Susmulkiname pusę riešutų ir įmaišome į sūrį. Dedame į šaldytuvą trumpam, kad sūris kiek sutvirtėtų.
  2. Smulkiai supjaustome abrikosus, petražoles, spanguoles bei likusius riešutus ir suberiame į lėkštę.
  3. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, ir uuos apvoliojame paruoštame riešutų ir vaisių mišinyje. Dedame į šaldytuvą sutvirtėti.

Paprasta, skanu, šventiškai gražu!🎄 Džiovinti vaisiai bei riešutai suteikia šventišku spalvų, puikios tekstūros pačiam užkandžiui, o ir atrodo labai dailiai bei šventiškai.

Nebijokite improvizuoti ir išmėginti naujų skonių. Šie rutuliukai itin tiks prie taurės vyno, draugų susibūrimui, gurmaniškoms ir ne tik šventėms.

Jeigu mėgstate sūrio užtepėles, rekomenduoju pasigaminti ir šią plaktos fetos užtepėlę.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Rašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *