Traškieji krostini su figų džemu

Greitai paruošiamas gurmaniškas užkandis, papuošiantis Jūsų šventinį stalą. Traški duonelė yra pagrindinis ir būtinas šio užkandžio akcentas. Toliau- pasitelkiame fantaziją. Šį kartą gaminau užkandžius Velykoms, naudodama man naujai atrastą dalyką- figų džemą. Gilaus skonio, saldus, puikiai derėjo su brie sūriu, kumpiu ir riešutais.

Ingredientai

  • Prancūziško batono ”Mano duona”;
  • Alyvuogių aliejaus ”Primadonna”;
  • Figų džemo ”Deluxe”;
  • Brie sūrio ”Bluedino”;
  • Vytinto Jamon Serrano kumpio ‘‘Dulano Selection”;
  • Graikinių riešutų ”Alesto”.

Visus produktus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Prancūzišką batoną supjaustome plonomis riekelėmis ir lengvai patepame alyvuogių aliejumi. Kepame 8 minutes 180 °C orkaitėje.
  2. Ant keptų batono riekelių tepame figų džemą, dedame brie sūrio griežinėlius ir susuktus kumpio gabaliukus ant viršaus. Krostinius susmeigame pagaliukais ir uždedame keletą keptuvėje porą minučių pakepintų riešutų gabaliukų.

Figų džemas yra puiki alternatyva mėgstantiems naudoti spanguolių padažą tokio tipo užkandžiams. Skonis skiriasi, bet tiek figos, tiek spanguolės dera prie mėsos.

Pati į saldu/sūru kombinacijas žiūriu gana įtariai, bet šie krostiniai tiesiog akimirksniu išnyko. Gal tai geras ženklas? 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *