Bulguro salotos su baklažanais

Bulguro salotos ir kepto sūrio iešmeliai

Šią savaitę visose Lidl Lietuva parduotuvėse mūsų laukia gausybė produktų ir gaminių, padėsiančių mums greitai ir be vargo pasidaryti teminius Artimųjų Rytų skonių pietus namuose, arba tiesiog paragauti įdomių patiekalų.

Šiandien mano virtuvėje- bulguro salotos su keptais pomidorais ir baklažanais, orkaitėje kepti sūrio vėrinukai, falafeliai ir, kas be ko, humusas! Pažadu, jog patiks ne vien tik vegetarams 🙂 Skonių įvairovė maloniai nustebins visus maisto mylėtojus.

Ingredientai

Vėrinukams:

  • Minkšto sūrio sūryme ”1001 Delights”;
  • 1 raudonasis svogūnas iš ”Lidl turgelio”;
  • Konservuotos kepintos paprikos ”1001 Delights”;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus ”Primadonna”;
  • 1 a. š. trinto česnako;
  • 1/2 a. š. tarkuoto imbiero;
  • 5 v. š. natūralaus jogurto ”Pilos”;
  • 1 a. š. paprikos ”Kania”;
  • 1 a. š. kalendros;
  • 1 a. š. kario;
  • Žiupsnis druskos.

Bulguro salotoms:

  • 100 g. bulguro ”1001 Delights”;
  • 1 baklažanas iš ”Lidl turgelio”;
  • 1 pomidoras iš ”Lidl turgelio”;
  • 1 v. š. sviesto ”Pilos”;
  • 200 ml sultinio;
  • 2 v. š. smulkintų petražolių;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1 v. š. granatų sulčių;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnis cinamono.

Gaminimo eiga

  1. Sūrį supjaustome kubeliais. Svogūną padaliname į skilteles, supjaustome marinuotas paprikas.
  2. Sumaišome likusius ingredientus, ir į pagamintą marinatą sudedame sūrio gabalėlius. Pusvalandį pamarinavus sūrį, jį veriame ant iešmelių kartu su daržovėmis, ir kepame ant grotelių įkaitintoje 220 °C orkaitėje apie 15 minučių.
  3. Nedideliame puode ištirpiname sviestą ir suberiame bulgurą. Išmaišome taip, kad visas bulguras būtų svieste, supilame sultinį ir užverdame. Uždengiame puodą dangčiu, sumažiname ugnį ir verdame 10 minučių, kol bulguras suminkštės ir sugers visą sultinį. Išmaišome šakute ir leidžiame atvėsti.
  4. Baklažaną supjaustome nedideliais gabaliukais, pomidorą perpjauname į 8 dalis, ir sudedame ant kepimo skardos. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska, prieskoniais (žolelėmis, pipirais ar kitais mėgiamais prieskoniais) ir dedame į 200 °C orkaitę kepti 30 minučių, kol daržovės visiškai suminkštės. Iškepusias daržoves atvėsiname.
  5. Granatų sultis sumaišome su žiupsniu cinamono, 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus ir įspaudžiame česnako skiltelę. Dar kartą labai gerai išmaišome.
  6. Bulgurą sumaišome su keptomis daržovėmis, smulkintomis petražolėmis, ir įmaišome kątik paruoštą padažą.

Bulguro salotas patiekiame su keptais falafeliais (šie jau pagaminti, iš Lidl Lietuva, ir jų sudėtis tiesiog puiki). Ant stalo dedame kepto sūrio iešmelius, humusą, sveikas sezamų duoneles, ir mėgaujamės puikia vegetariška vakariene su Artimųjų Rytų dvelksmu 🙂

Jeigu dar neteko gaminti bulguro, labai rekomenduoju. Salotos gaunasi labai sočios, o ir šių kruopų skonis man šiek tiek primena riešutus, tad visada jas su malonumu svalgom.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*