Orkaitėje kepti vištienos peteliai

Česnakiniai vištienos peteliai

Vištienos peteliai, kepti orkaitėje, gali būti puikiu užkandžiu: patogu paimti, vos keli kąsneliai, ir kaip skanu! Juos galima keisti ir į sparnelius, o petelius rinkausi vien dėl to, kad juose mažiau kauliukų ir patogiau bei greičiau valgyti.

Jeigu mėgstate česnaką ir parmezano sūrį, šis receptas yra būtent Jums 🙂

Ingredientai

  • 500 g. vištienos petelių;
  • 1/2 a.š. druskos;
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. česnakų granulių;
  • 4 v.š. tarkuoto parmezano sūrio;
  • 2 v.š. sviesto;
  • 1 v.š. smulkintų petražolių;
  • 2 skiltelės česnako.

Gaminimo eiga

  1. Sumaišome druską, pipirus ir česnakų granules.
  2. Vištieną (jei reikia) nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir įtriname paruoštais prieskoniais.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Vištienos petelius dedame ant grotelių, o apačioje paruošiame skardą, uždengtą kepimo folija, kad riebalus nuo vištienos vėliau lengvai pašalintumėme. Kepame 35-45 minutes, priklausomai nuo petelių dydžio, kol mėsa iškeps ir odelė taps traški.
  4. Tarkuotą parmezaną sumaišome su smulkintomis petražolėmis ir česnaku. Įmaišome ištirpintą ir kiek pravėsusį sviestą. Sudedame iškeptą mėsą ir gerai išmaišome, kad visas paviršius pasidengtų sūriu.

Vištienos petelius valgome karštus, kol sviestas dar visiškai neatvėso.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *