Gaivus vištienos kebabas

Gaivus vištienos kebabas

Suvalgius kebabą dažnai aptingstu, kyla noras valandėlę pasėdėti ar net nusnausti. Ta proga nusprendžiau pagaminti sveikesnį, lengvesnį kebabą, po kurio nereikėtų eiti pokaituko 🙂

Ir žinot ką? Puikiai pavyko! Suvalgiau visus du (na, jie nebuvo dideli), o po to dar turėjau jėgų lakstyti po namus. Fantastika, ne kitaip!

Tad jei galvojat, kaip čia gerai būtų suvalgyt kebabą, skanų ir sveiką, na dar ir lengvą bei gaivų, tai nieko nelaukę keliaukit gamint!

Ingredientai

Kebabui:

  • Tortilijų;
  • Pomidorų;
  • Romaninių salotų;
  • Ridikėlių.

Tzatziki padažui:

  • 1/2 ilgavaisio agurko;
  • 150 ml natūralaus jogurto;
  • Juodųjų pipirų;
  • Druskos;
  • 1 v.š. smulkintų mėtų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • Šlakelis citrinos sulčių;
  • Šlakelis alyyvuogių aliejaus.

Vištienos marinatui:

  • 500 g vištienos krūtinėlės;
  • 150 ml natūralaus jogurto;
  • 4 česnako skiltelių;
  • 1 svogūno;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • Prieskonių: malto kumino, raudonėlio, juodųjų pipirų, druskos, rūkytos paprikos.

Gaminimo eiga

1. Vištieną supjaustome juostelėmis. Supilame jogurtą, įspaudžiame česnaką ir suberiame juostelėmis supjaustytą svogūną. Pilame citrinos sultis, alyvuogių aliejų, ir beriame prieskonius pagal skonį: kuminą, raudonėlį, pipirus, druską ir papriką. Viską gerai išmaišome, uždengiame ir paliekame per naktį marinuotis šaldytuve.

2. Vištieną kepame grilyje, keptuvėje arba grilio rėžime orkaitėje tol, kol iškeps.

3. Paruošiame padažą. Agurką sutarkuojame ir nusunkiame, skystį išpilame. Tarkuotą agurką sumaišome su jogurtu, smulkintomis mėtomis ir česnaku. Pagardiname alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, beriame druskos bei pipirų pagal skonį. Padažą išmaišome ir atvėsiname šaldytuve.

4. Formuojame kebabus. Ant lavašo dedame smulkintas salotas, ridikėlius, pomidorus, keptos vištienos gabalėlius. Apšlakstome paruoštu padažu, užlenkiame apačią ir susukame. Pašildome sumuštinių keptuvėje arba orkaitėje.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*