Česnakiniai lašišos iešmeliai su pomidorais

Jeigu norisi lašišą patiekti įdomiau nei įprastai, siūlau išsikepti štai tokius lašišos ir pomidorų iešmelius. Žuvis su pomidorais puikiai dera tarpusavyje: lašiša riebi, o pomidoras tarsi nugesina šios žuvies riebumą. Tad nieko nelaukus dalinuosi šiuo puikiu lašišos marinato ir iešmelių paruošimo receptu!

Ingredientai

  • Lašiša pjaustyta kubeliais;
  • Vynuoginiai pomidoriukai;
  • 2 arbat. šaukšt. rozmarino;
  • 2 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 arbat. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • Žiupsnis pipirų;

Gaminimo eiga

  1. Įjungiame grilio rėžimą orkaitėje ir įkaitinam iki vidutinės / aukštos temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišome rozmariną, trintą česnaką, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, tarkuotą citrinos žievelę, druską su pipirais. Sudedame kubeliais pjaustytą lašišą ir paliekam marinuotis 10 minučių. Į tą patį marinatą sudedam pomidorus, padengiam marinatu.
  3. Suveriam žuvį ir pomidorus ant iešmelių palikdami nedidelius tarpelius. Kepam 8 minutes grilio rėžime, vieną kartą iešmelius apverčiame. Iškepus patiekiame iš karto.

Tobulo skonio, baltymų ir gerųjų riebalų bomba 🙂 Patiekiame su rudaisiais ryžiais arba gaiviomis salotomis.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *