Eršketo kotletai su kalafioru

Eršketo kotletai su kalafioru

Minkšti, purūs žuvies kotletai visai šeimai. Paruošit labai greitai, vaikams ”nematomai” įsiūlysit ir kalafioro, ir žuvies. Šalia derinkit įvairiausius garnyrus: daržoves, kruopas. Puikiai tinka ir pietų dėžutėms!

Na o šviežią, lietuvišką eršketą galima rasti visose Lidl Lietuva parduotuvėse, tik šią savaitę. Eršketas iš Vasaknos žuvininkystės ūkio. Parduodamas jau išdarinėtas, o kaip jį paruošti gaminimui, rekomenduoju pasižiūrėti įvairių video internete.

Žuvis padengta stora odele, tarsi šarvais, tad reikia viską nupjauti, būtinai dėvint pirštines, kad nesusižalotumėt rankų 🙂 Taip pat ruošiant žuvį gali prailgėti stuburas: neišsigąskit, tai nėra joks svetimkūnis, tiesiog stuburo kremzlė žuvies darinėjimo metu gali išsitempti. Pati žuvis riebi, minkšta, man labiausiai patinka iš jos gaminti kotletus ar įvairius kepsnelius, nes ne visada pavyksta dailiai ją išfiletuoti, reikia labai aštraus peilio.

Nieko nelaukusi, dalinuosi puikiu receptu! Skanaus, ir lauksiu atsiliepimų 🙂

Ingredientai

  • 1 eršketo filė, be odelių;
  • 1/4 nedidelio kalafioro;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a.š. druskos;
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1/2 a.š. malto kumino;
  • 1 v.š. smulkintų petražolių;
  • 4 v.š. smulkintų svogūnų laiškų;
  • 1/2 puodelio migdolų miltų (galima keisti į parmezano sūrį arba kvietinius miltus);
  • Ghee sviesto kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Kalafioro žiedelius nuplauname, susmulkiname maisto smulkintuvu ir pakepame keptuvėje keletą minučių, kol kalafioras suminkštės.
  2. Išfiletuojame eršketą. Žuvį apkepame keptuvėje (riebalų nereikia, žuvis pakankamai riebi) iš abiejų pusių po 3 minutes, kol ji pradės lengvai plėšytis.
  3. Dubenyje susmulkiname žuvį. Įmaišome apkepintus kalafiorus, įspaudžiame česnaką, įmušame kiaušinius. Beriam druską, pipirus, kuminą, citrinos žievelę, migdolų miltųs, smulkintas petražoles ir laiškinius svogūnus. Viską gerai išmaišome.
  4. Formuojame kotletukus rankomis, dedame į keptuvę su įkaitintu ghee sviestu ir kepame 5 minutes iš vienos pusės, tada apverčiame, ir kepame dar 5 minutes iš kitos pusės.
  5. Iškepusius kotletukus padedame ant poperinio rankšluosčio riebalų pertekliui sugerti (jeigu toks yra).

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *