Fish and chips

Fish & Chips

4 metus pragyvenau Londone, ir tikrai spėjau išragauti galybę britiškųjų Fish & chips – žuvies tešloje, kuri yra patiekiama su bulvėmis, o jei dar pasiseks- šalia gausite ir žaliųjų žirnelių piurė 🙂 Mums galbūt žuvis su bulvėmis neskamba kaip labai tarpusavyje derantys dalykai, bet jeigu dar neragavot- būtinai išbandykit! Kiekvieną mielą penktadienį lepindavausi šia tobula, traškia žuvimi, ir dėl to nesijaučiau nei kiek blogai!

Šią savaitę Lidl Lietuva atvežė ”Hatherwood” prekės ženklu pažymėtas Britų saloms įprastas prekes (šaldytus Fish&Chips, čederio sūrį, čatnius, šoninę ir platų pasirinkimą saldumynų), tad jei kažkas gyvenote Dž. Britanijoje, ir pasiilgote tam tikrų produktų- puikus metas juos prisiminti! O galbūt nėra tekę ten pabuvoti? Galite bent jau gastronimiškai pajusti D. Britanijos ar Airijos dvasią 🙂

Siūlau pasigaminti šį puikų patiekalą, tikrai nėra sudėtinga. Na o jei nesinori- šią savaitę Lidl galite įsigyti jau paruoštą.

Ingredientai

Žuviai:

  • Menkės filė;
  • 1 a.š. druskos;
  • 1 a.š. česnakų granulių;
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. paprikos prieskonių;
  • 1 puodelis kvietinių miltų;
  • 1 kiaušinis;
  • 250 ml sodos vandens arba nealkoholinio alaus;
  • Miltų apvoliojimui;
  • Aliejaus grūzdinimui.

Žirneliams:

  • 200 g. žaliųjų žirnelių;
  • 2 v.š. sviesto;
  • Druskos;
  • Pora česnako skiltelių.

Bulvėms:

  • Bulvių su lupena;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Druskos.

Padažui:

  • 2 v.š. majonezo;
  • 1 marinuotas agurkėlis;
  • 1 v.š. kaparėlių.

Gaminimo eiga

  1. Tešlai sumaišome miltus su druska, pipirais, česnakų granulėmis, paprika. Įmušame kiaušinį, ir maišydami lėtai pilame sodos vandenį arba alų. Maišome kol gausime vientisą tešlą- ji neturi būti nei labai skysta, nei tiršta.
  2. Menkės filė nusausiname. Apiberiame druska, palaikome bent 10 minučių, kad druska ištrauktų drėgmę. Nusausiname dar kartą popieriniais rankšluosčiais.
  3. Žuvį apvoliojame miltuose, perteklių nupurtome, ir merkiame į tešlą. Dedame į įkaitintą aliejų ir verdame po maždaug 3 minutes iš abiejų pusių, kol tešla tolygiai paruduos. Iškepus padedame ant popierinio rankšluosčio, sugerti riebalų pertekliui.
  4. Žirneliai. Sviestą įkaitiname puode. Suberiame žaliuosius žirnelius ir kepiname, kol suminkštės. Įspaudžiame česnaką, įberiame druskos, esant reikalui galima įdėti dar sviesto. Po poros minučių nukeliame nuo ugnies ir žirnelius sutriname grūstuve. Galima įdėti smulkintos mėtos- ji suteiks puikaus aromato.
  5. Bulvės. Bulves nuplauname, nušveičiame odeles, supjaustome skiltelėmis ir pamerkiame į šaltą vandenį 15-ai minučių. Tada bulvių skilteles nusausiname, apšlakstome alyvuogių aliejumi, įberiame šiek tiek druskos ir išmaišome. Viską sudedame vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi patiestos skardos, ir kepame orkaitėje, 200 °C temperatūroje, apie 30-40 minučių, priklausomai nuo skiltelių storio.
  6. Padažas. Majonezą sumaišome su smulkiai pjaustytu agurkėliu ir kaparėliais.

Patarimai ir įžvalgos:

  • Tešlai reikia naudoti ne vandenį, o tokį putojantį gėrimą kaip alus (gali būti ir nealkoholinis) arba sodos vanduo. Traškiai tešlai išgauti labai svarbu naudoti daug burbuliukų.
  • Žuvį būtina nusausinti. Gerai jos nenusausinus, žuvis gali pavandenyti, tešla neprilipti ir gautis ne tokia daili bei traški.
  • Žaliuosius žirnelius galima tik lengvai pagrūsti grūstuve, arba sutrinti iki vientisos piurė.
  • Bulvių skilteles reikia pamirkyti šaltame vandenyje, kad pasišalintų perteklinis krakmolas, ir rezultate jos būtų traškios.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*