Orkaitėje kepti karpio pjausniai su sūriu šventėms, Kūčių stalui ir ne tik

Karpio pjausniai su sūriu

Jau ne kartą kalbėjau apie karpį, kokia išties puiki žuvis jis yra, ir kaip neretai mes pamirštame šį vietinį gėrį.

Dalinausi keliais troškinto karpio receptais šiek tiek anksčiau, na o dabar parodysiu, kaip išsikepti karpio pjausnius vos per 15 minučių, ir tik iš kelių ingredientų! Iškepusi žuvis yra itin sultinga, toks jausmas, jog buvo troškinta.

Šventėms esant jau visai nebe už kalnų, LIDL Lietuva siūlo Lietuvos žuvininkystės ūkiuose augintų karpių pjausnius. Kas neragavo karpio- būtinai paragaukit, nes jis išties labai skani ir minkšta žuvis. Na o kas dar neatrado gero recepto, būtinai išmėginkit šį 🙂

Ingredientai

  • 700 g. karpio pjausnių ”Pagaminta Lietuvoje”;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 puodelis tarkuoto kietojo sūrio ”Pilos”;
  • 1 a. š. česnakų granulių;
  • 1/2 a. š. svogūnų granulių;
  • 1 a. š. paprikos prieskonių;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Petražolių;
  • Citrinų skiltelių.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi ir padedame į šalį.
  2. Dubenyje sumaišome tarkuotą kietąjį sūrį su česnakų ir svogūnų granulėmis, paprikos prieskoniais.
  3. Karpių pjausnius nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, apiberiame druska ir pipirais.
  4. Karpio pjausnius išvoliojame sūryje, dedame ant skardos ir kepame orkaitėje 15 minučių.
  5. Patiekiame su smulkintomis petražolėmis bei citrinos skiltelėmis.

Žuvis gaunasi itin sultinga, pjausneliai vizualiai atrodo puikiai. Šiuo būdu keptas karpis ar bet kokia kita balta žuvis gali pakeisti receptus, pagal kuriuos žuvis voliojama miltuose. Manau, šis receptas pretenduoja į vieną geriausių greitų keptos žuvies receptų! 🙂

Karpiai auginami Lietuvoje, žuvininkystės ūkiuose. Aš visada esu už lietuviškus produktus, tad labai džiaugiuosi jog LIDL Lietuva gali pasiūlyti vietinės produkcijos.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*