Silkė su keptais baravykais

Kepti baravykai su silke

Kepti baravykai su silke- pats tas kai norisi silkutės, bet labai lengvos, be apkraunančių majonezinių padažų. Baravykai nežavi? Gali juos pakeisti orkaitėje keptais burokėliais arba virtų bulvių kubeliais.

Šį silkės ir baravykų užkandį pateik mažomis porcijomis stiklinėse arba taurėse, taip valgant silkę ji įgaus visai kitą skonį 🙂

Ingredientai

  • Virtų raudonųjų pupelių;
  • Mėgstamos silkės filė;
  • 300 g. šaldytų baravykų “Deluxe”;
  • 1 mažo svogūno;
  • Juodųjų pipirų;
  • Druskos;
  • Raudonėlio;
  • Itin tyro alyvuogių aliejaus;
  • Moliūgų sėklų.

Gaminimo eiga

  1. Virtas pupeles jei reikia perplauname, nusausiname ir apšlakstome kokybišku alyvuogių aliejumi. Dedame į taurės dugną.
  2. Keptuvėje ant šiek tiek sviesto apkepiname smulkintą svogūną ir baravykus. Beriame pipirų, druskos, raudonėlio. Šiek tiek leidžiam pravėsti ir sluoksniuojame ant pupelių.
  3. Ant viršaus dedame smulkintą silkę, apiberiame skrudintomis moliūgų sėklomis. Galima apšlakstyti itin tyru alyvuogių aliejumi.

Labai paprasta, skanu, neapsunkina virškinimo, ir labai skanu valgyti vieną arba tiesiog su duona.

Ir jau atėjo TAS metų laikas, kai Lidl Lietuva pasirodė šventinė “Deluxe” gurmaniškų aukštos kokybės produktų linija, kuri kas savaitę vis pildysis ir platės iki pat švenčių! Nuo saldžių ledų, džiovintų vaisių ir riešutų pyrago, Macarons sausainių rinkinio, iki pašteto, ančiuvių, grybų bei baklažanų užtepėlių ir dar daug kitų!

Šiemet, kaip ir pernai, net nedvejodama griebiau šaldytų ir džiovintų “Deluxe” baravykų, nes jų šventėms tikrai nebūna per daug. O šaldytus labai greit išperka, tai jei aktualu- nelaukit! Kaip ir kasmet, Kūčiom kepsiu mielinius pyragėlius su baravykais.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *