Kepti ryžiai su krevetėmis

Kepti ryžiai su krevetėmis

Fried rice, arba puota iš ryžių likučių.

Vakarykščių ryžių jokiu būdu neišmetam! Jie puikiai pasitarnaus apkepti su kiaušiniu, prieskoniais, daržovėmis- kuo tik norit ir ką tik turit😁🍚

Šį kartą norėjau išmėginti kažką labiau chinese, su sojų padažu. Dar dėjau citrinžolės aromatui, krevečių (kad garnyras taptų pilnu patiekalu), kukurūzų likutį, prieš porą dienų nuluptą ir nesunaudotą svogūną, ir dar šį bei tą.

Vietoje žirnelių visai naudočiau sojų pupeles! Jei maži vaikai nevalgo, pilčiau dar daugiau sojų padažo tam extra kick’ui išgauti.

Ingredientai

  • 2 puodeliai virtų ryžių (šaltų);
  • 1/2 svogūno;
  • 1 citrinžolės stiebas;
  • 1 morka;
  • 1/2 puodelio žaliųjų žirnelių;
  • 1/2 puodelio kukurūzų;
  • 200 g. virtų krevečių;
  • 1 kiaušinis.

Padažui:

  • 2 v.š. Sojų padažo;
  • 1 v.š. ryžių vyno acto;
  • 1 a.š. austrių padažo;
  • 1/2 a.š. cukraus;
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

  1. Paruošiam padažą. Visus ingredientus pilame į prikaistuvį ir pakaitiname, kol ištirps cukrus ir padažas kiek patirštės. Paliekame atvėsti.
  2. Keptuvėje apkepiname svogūną, citrinžolę, morką, žirnelius kol suminkštės. Pastumiame į šoną, beriame krevetes ir kelias minutes apkepiname. Tą patį kartojame su ryžiais- kepiname kol pilnai sušils. Viską stumiame į keptuvės kraštą.
  3. Į keptuvę pilame plaktą kiaušinį, jį greitais judesiais maišome. Apkepusį kiaušinį sumaišome su ryžiais, supilame padažą ir maišome tol, kol padažas tolygiai pasiskirstys po visus ingredientus.
  4. Pakepame kelias minutes, patiekiame apibėrę sezamų sėklomis, smulkintais svogūnų laiškais.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*