Keptos česnakinės krevetės

Keptos česnakinės krevetės

Keptos česnakinės krevetės yra tikra klasika. Mano atradimas- kepimo metu naudoti rūkytos paprikos prieskonius, kurie suteikia krevetėms dar geresnį skonį.

Taip pat labai svarbu ir krevečių šviežumas. Čia kepiau krevetes iš Local Ocean. Jos auginamos Lietuvoje, specialiai krevetėms augti pritaikytuose baseinuose. Išvaizda ir skonis tikrai džiugina, tik kaina, žinoma, galėtų būti kiek draugiškesnė 🙂 Bet kokiu atveju, jeigu nežinojote šių krevečių augintojų, būtinai pasidomėkit- gal susigundysit ir jūs!

Receptu gal nieko ir nenustebinsiu, bet bent jau priminsiu seną gerą receptą, paturbintą rūkytos paprikos magijos žiupsneliu 😀 Keptos česnakinės krevetės pradžiugins bet kurį gurmaną!

Ingredientai

  • 500g krevečių kiautuose;
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus (galima keist sviestu);
  • 4 česnako skiltelių;
  • Žiupsnis čili dribsnių;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1/2 a.š. rūkytos paprikos;
  • Šviežių petražolių ir citrinos griežinėlių patiekimui.

Gaminimo eiga

  1. Krevetes nuplaunu ir nusausinu.
  2. Keptuvėje įkaitinu aliejų, suberiu smulkintą česnaką, čili dribsnius ir pakepinu 30s.
  3. Padidinu kaitrą, sudedu krevetes vienu sluoksniu, beriu druską, rūkytą papriką, ir kepu porą minučių apversdama, kol krevetės įgauną gražią rausvą spalvą.
  4. Patiekiu su smulkintomis petražolėmis ir citrinų griežinėliais, būtinai dar karštas!🍤

Krevetės skaniausios kątik iškeptos, nespėjusios pravėsti. Gardinkite smulkintomis šviežiomis petražolėmis, užlašinkite šviežiai spaustų citrinų sulčių, ir kibkit į lukštenimą!

Išties, lukštenimas man yra mažiausias malonumas: išsiterlioji rankas, ir tuo pačiu viskas taip kvepia, nori greičiau valgyt, bet pirmiausia reikia visą ta gėrį išlukštent. Matyt, ne visiem lemta turėt tiek daug kantrybės! Neskaitant lukštenimo, visvien verta gaminti, ir dėl to skonio bent jau kartais galima šiek tiek pakentėt ir pamiklint pirštus 😀

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*