Keptuvėje keptas upėtakis

Keptuvėje keptas upėtakis

Greitos vakarienės idėja, arba kaip be pastangų skaniai iškepti upėtakį. Upėtakis yra paprasta, daug išmonės jam paruošti nereikalaujanti žuvis. Su upėtakiu man labiausiai patinka derinti česnaką, petražoles ir citrinas. Truputis prieskonių, tiesiai į keptuvę, ir po 15 minučių turime puikią vakarienę.

Lidl Lietuva dažnai turi nedidelių upėtakių, kurie dydžiu tobulai telpa į keptuvę. Nereikia nieko pjaustyti, filetuoti, viską tiesiog paprieskoniuoji ir tiesiai į keptuvę.

Ingredientai

  • 2 upėtakių ”Lidl šviežia žuvis”;
  • 5 česnako skiltelių iš ”Lidl turgelio”;
  • Petražolių šakelės iš ”Lidl turgelio”;
  • Citrinos iš ”Lidl turgelio”;
  • Druskos ”Kania”;
  • Juodųjų pipirų ”Kania”;
  • Alyvuogių aliejaus ”Primadonna”;
  • Šlakelis balto sauso vyno (nebūtina).

Produktus rasite visose Lidl Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Upėtakius švariai nuvalome, nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Lengvai pagardiname druska ir pipirais.
  2. Į žuvies vidų dedame porą susmulkintų česnako skiltelių, keletą citrinos griežinėlių ir petražolės šakelę.
  3. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir paguldome upėtakius. Kepame 8 minutes iš vienos pusės. Į keptuvę sudedame likusius stambiai pjaustytus česnakus, apverčiame žuvį ir kepame dar 8 minutes. Jeigu naudojate vyną, jį įpilkite į keptuvę vos sudėjus česnakus.
  4. Žuvį papuošiame petražolėmis, citrinos griežinėliais, ir patiekiame su mėgstamu garnyru.

Daugiau upėtakio receptų galite rasti čia. Tiesa, šie kepti orkaitėje, bet taip pat puikaus skonio. Dar vieną receptą su Lidl upėtakiu rasite štai čia.

Sukurta su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *