Krevetės kreminiame grietinėlės padaže

Krevetės kreminiame padaže

Rudenį pas mane receptų sumažėja, nes dažniausiai valgom comfort food, kuris nėra labai Instagram friendly, turint omeny patiekalų išvaizdą. Bet labai dažnai būtent tokie patiekalai būna patys skaniausi! Pasidalinsiu mūsų tiesiog dievinamų krevečių kreminiame padaže receptu, kuris mūsų namuose yra topų topas jau daug metų. Dažniausiai valgome su makaronais! Liepa yra didžiausia makaronų fanė 🙂

O koks comfort food be gero sultinio? Džiaugiuosi atradusi šį ‘’Gallina Blanca’’ Avecrem natūralų vištienos sultinį su puikia sudėtimi ir švelniu skoniu, tad su tokiais sultinio kubeliais gamintus patiekalus drąsiai duodu valgyti ir dukrytei.

Ingredientai

  • 2 v.š. sviesto;
  • 5 česnako skiltelių;
  • 500 g. lukštentų krevečių;
  • 1 svogūno;
  • ½ puodelio vištienos sultinio  ‘’Gallina Blanca’’ Avecrem;
  • 1 a.š. kukurūzų krakmolo;
  • 100 g. saulėje džiovintų pomidorų;
  • 300 ml grietinėlės;
  • 2 saujos špinatų;
  • 4 v.š. kietojo sūrio;
  • 1 a.š. persilado;
  • Žiupsnis maltų juodųjų pipirų;
  • Žiupsnis druskos;
  • Šviežių petražolių.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir porą minučių pakepame smulkintus česnakus su krevetėmis. Viską perkeliame į lėkštę.
  2. Toje pačioje keptuvėje apkepiname smulkintą svogūną. Į sultinį įmaišome krakmolą, išmaišome ir užpilame ant svogūnų. Leidžiame užvirti. (Paruošti 100 ml sultinio užteks ¼ sultinio kubelio).
  3. Suberiame juostelėmis pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, patroškiname porą minučių ir supilame grietinėlę. Sumažiname kaitrą, suberiame prieskonius, sudedame špinatus ir paliekame troškintis, kol špinatai suminkštės. Suberiame kietąjį sūrį, išmaišome ir leidžiame jam išsilydyti.
  4. Krevetes beriame atgal į keptuvę su padažu, išmaišome ir pašildome iki užvirimo.
  5. Beriame smulkintas petražoles, patiekiame sumaišius su makaronais.

Paruoštu krevečių padažu labiausiai mėgstame gardinti makaronus, bet drąsiai galima rinktis ir kitą alternatyvą: ryžius, kruopų pagrindo salotas, arba tiesiog pasidaryti kiek tirštesnį padažą, ir mėgautis minkštomis, sultingomis krevetėmis su traškia čiabatta duona.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Gallina Blanca Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *