Kynvos dubenėlis su saldžiai aitria lašiša

Lašiša, bolivinė balanda (kynva) ir daržovės yra mano mylimiausias derinys. Baltymai, riebalai ir angliavandeniai – viskas vienoje vietoje!

Gaminsime 2 porcijas.

Ingredientai

Lašišos paruošimui:

  • 3/4 puodelio nevirtos kynvos;
  • 2 lašišos file juostelės;
  • 3 valg. šaukšt. saldaus čili padažo;
  • 2 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • 1 valg. šaukšt. vandens;
  • 2 česnako skiltelės;

Daržovėms:

  • 1 sauja ankštinių žirnių;
  • 1 puodelis smulkinto brokolio;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 valg. šaukšt. sojų padažo.

Gaminimo eiga

  1. Kynvą išverdame naudodamiesi instrukcijomis esančiomis ant pakuotės.
  2. Kol kynva verda, įjungiame orkaitę ir leidžiame jai įkaisti iki 180 °C. Kepimo skardą patiesiame folija, įdedame žuvies juosteles.
  3. Sumaišome čili padažą, sojų padažą, vandenį ir smulkintą česnaką. Padažu apliejame lašišą, šiek tiek jo palikdami gaminimo pabaigai. Kepame 15 minučių.
  4. Žirnius ir smulkintą brokolį sudedame į gilų dubenį, supilame aliejų su sojų padažu ir viską gerai išmaišome. Viską suberiame į atskirą skardą ir kepame taip pat 15 minučių, galima šiek tiek mažiau.
  5. Patiekimui viską sluoksniuojame: ant virtos kynvos dėliojame daržoves, lašišą. Žuvį apliejame padažo likučiu.

Lašiša gavosi labai sultinga, švelniai aitri, o daržovės sojų padažo dėka atskleidė nuostabią savo skonių puokštę!

Skanaus!

Aušra

 

2 Comments

  1. Skanus, labai lengvai paruošiamas ir maistingas derinys! Daržoves rinkausi kiek kitas (ką turėjau – brokolį, sladžiąją papriką, pievagrybius, cukiniją), bet esmė nepasikeitė. Malonus lašišos padažo aštrumas švelniai pakuteno skonio receptorius 🙂 Super!

     
    • Smagu kad gamini ir dar eksperimentuoji! Aš lygiai tokia pati- jei gaminu pagal receptą, būtinai reikia kažką pakeist 😀 Lašiša čia ir yra patiekalo “vinis“, visa kita- ką mėgsti arba ką turi po ranka 🙂

       

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*