Lašiša, bolivinė balanda (kynva) ir daržovės yra mano mylimiausias derinys. Baltymai, riebalai ir angliavandeniai – viskas vienoje vietoje!
Gaminsime 2 porcijas.
Ingredientai
Lašišos paruošimui:
- 3/4 puodelio nevirtos kynvos;
- 2 lašišos file juostelės;
- 3 valg. šaukšt. saldaus čili padažo;
- 2 valg. šaukšt. sojų padažo;
- 1 valg. šaukšt. vandens;
- 2 česnako skiltelės;
Daržovėms:
- 1 sauja ankštinių žirnių;
- 1 puodelis smulkinto brokolio;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1/2 valg. šaukšt. sojų padažo.
Gaminimo eiga
- Kynvą išverdame naudodamiesi instrukcijomis esančiomis ant pakuotės.
- Kol kynva verda, įjungiame orkaitę ir leidžiame jai įkaisti iki 180 °C. Kepimo skardą patiesiame folija, įdedame žuvies juosteles.
- Sumaišome čili padažą, sojų padažą, vandenį ir smulkintą česnaką. Padažu apliejame lašišą, šiek tiek jo palikdami gaminimo pabaigai. Kepame 15 minučių.
- Žirnius ir smulkintą brokolį sudedame į gilų dubenį, supilame aliejų su sojų padažu ir viską gerai išmaišome. Viską suberiame į atskirą skardą ir kepame taip pat 15 minučių, galima šiek tiek mažiau.
- Patiekimui viską sluoksniuojame: ant virtos kynvos dėliojame daržoves, lašišą. Žuvį apliejame padažo likučiu.
Lašiša gavosi labai sultinga, švelniai aitri, o daržovės sojų padažo dėka atskleidė nuostabią savo skonių puokštę!
Skanaus!
Aušra
Skanus, labai lengvai paruošiamas ir maistingas derinys! Daržoves rinkausi kiek kitas (ką turėjau – brokolį, sladžiąją papriką, pievagrybius, cukiniją), bet esmė nepasikeitė. Malonus lašišos padažo aštrumas švelniai pakuteno skonio receptorius 🙂 Super!
Smagu kad gamini ir dar eksperimentuoji! Aš lygiai tokia pati- jei gaminu pagal receptą, būtinai reikia kažką pakeist 😀 Lašiša čia ir yra patiekalo ”vinis”, visa kita- ką mėgsti arba ką turi po ranka 🙂