Lašiša kepta sojų padaže

Lašiša yra ne tik mano mėgiamiausia žuvis, bet ir bene mylimiausias patiekalas! Ją labai lengva paruošti, greitai iškepa, ir iš šios žuvies galima išgauti begalę skirtingų skonių naudojant įvairiausius prieskonius ir namų gamybos padažus, todėl lašiša niekad nespėja nusibosti 🙂 O kas svarbiausia, užtenka nedidelio gabaliuko kad pasijaustum sotus – ši žuvis labai riebi. Bet dėl lašišos riebalų nesibaiminam, geriau ja pasimėgaukim ir pasidžiaukim kad įsisavinsim daug Omega 3 riebalų rūgščių!

Tad per daug nekalbėję keliaujam marinuoti lašišą. Porcija bus dviems žmonėms, bet šio marinato užteks ir 4 lašišos gabalėliams.

Ingredientai

  • 2 lašišos file juostelės;
  • 1 valgomieji šaukštai sezamų aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. ryžių vyno (acto);
  • 2 valg. šaukšt. čili padažo;
  • 2 valg. šaukšt. tarkuoto imbiero;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 valg. šaukšt. sezamų sėklų;
  • 2 valg. šaukšt. sojų padažo;

Patiekti su (rekomendacija): virtais rudaisiais ryžiais ir šparagais.

Gaminimo eiga

  1. Į dubenį supilame sezamų aliejų, ryžių vyną, čili padažą, sojų padažą, tarkuotą šviežią imbierą, trintą česnako skiltelę, ir viską gerai išmaišome. Į marinatą įdedame lašišą odele į viršų, ir paliekam marinuotis 15 minučių.
  2. Įkaitinam orkaitę 180 °C temperatūroje. Žuvį išdėliojame ant kepimo popieriaus odele į apačią, ir kepam 15 minučių.
  3. Iškepusią lašišą apibarstome sezamo sėklomis ir gražiai išdėliojame į lėkštes. Patiekiame su rudaisiais ryžiais ir šparagais.    

Lašišą rekomenduoju valgyti būtent su rudaisiais ryžiais ne vien dėl to jog jie sveikesni už baltuosius, bet ir dėl jų įpatingo skonio jie puikai dera su šia žuvimi! Papuošimui galite pabarstyti linų sėmenų sėklų ir/ arba smulkintų svogūno laiškų.

Tikiuosi kad receptas patiko – tai tikrai nekasdieniškas, įdomus skonis.

Skanaus!

Aušra

ąw e rki

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*