Lašišą mėgsta daugelis, bet kaip ją skaniai iškepti keptuvėje taip, kad ji neperkeptų, nebūtų sausa arba apskrudus? Ogi labai paprasta. Pasinaudokit mano metodu, gausite labai minkštą, sultingą žuvį 🙂 Labai svarbu, kad užtruksite trumpai, o rezultate turėsite puikų patiekalą. Nereiks netgi jungti orkaitės!

Ingredientai
- 600 g lašišos file;
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
- Druskos;
- Juodųjų pipirų;
- Paprikos miltelių.
Padažui:
- 2 šaukštų skysto medaus;
- 1 šaukšto vandens;
- 1 šaukšto citrinų sulčių;
- Žiupsnio druskos;
- 2 skiltelių česnako;
- Smulkintų šviežių petražolių.
Gaminimo eiga
- Keptuvėje įkaitiname aliejų.
- Lašišos gabalėlius paprieskoniuojame druska, pipirais ir paprika. Dedame kepti minutei ant odos, minutei ant gerosios pusės, tada atverčiam atgal ant odos.
- Į keptuvę suberiame smulkintą česnaką ir pakepame dar keletą minučių.
- Sumaišome medų, vandenį, citrinų sultis, žiupsnį druskos. Pilam ant žuvies, užverdam ir leidžiam burbuliuoti tol, kol padažas sutirštės.
- Kepti baigiame, kai pilnai iškeps žuvis (priklauso nuo gabalėlių storio). Apiberiame smulkintomis petražolėmis ir patiekiame dar karštą!




Išties keptuvėje keptos lašišos visad nemėgdavau, iki tol, kol atradau šį kepimo būdą. Pamėginkit ir jūs, turėtų tikrai patikt!


Skanaus!
Aušra
Tikrai puikus receptas, lašiša nuostabi gaunasi! Jau ir pakartot spėjom 🙂
Super, labai džiaugiuosi!
Gal nesu valgiusi skaniau pasigamintos lašišos pagal šį receptą, ir mažiukas įvertino puikiausiai 😋
Jėga!! Didžiausias komplimentas, kai valgo ir mažiausi! :))