Kai turi visai nei daug nei mažai produktų, tik lašišos ir batatų, puiki idėja pasigaminti maistingus pietus vos per 20 minučių, tiesiog karšto oro gruzdintuvėje. Paruošite greitai ir visiškai be rūpesčio, ir mėgaukitės šiais sultingais žuvies gabalėliais.

Ingredientai
Lašišai:
- 500g lašišos;
- 1a.š. skrudintų sezamų aliejaus;
- 1v.š. sojų padažo (less salt);
- 2 skiltelės česnako
- Po žiupsnį druskos, pipirų bei čili dribsnių.
Batatams:
- 1 didelio batato;
- Šlakelio alyvuogių aliejaus;
- Druskos;
- Paprikos;
- Džiovinto raudonėlio.
Gaminimo eiga
- Lašišą supjauste kubeliais, pamarinuojame keletą minučių su aliejumi, sojų padažu, česnaku, druska, pipirais ir čili. Kepsime karšto oro gruzdintuvėje 7-8 minutes, priklausomai nuo gabaliukų dydžio.
- Batatą supjaustome kubeliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos, paprikos, raudonėlio ir išmaišome. Kepame ten pat 15 minučių, vieną kartą kepimo eigoje apversdami🍠
- Patiekiu ant romaninės salotos lapų, puošiu žalumynais, pagardinu aštriuoju sriracha padažu (tikrai nebūtina).
Patiekite su gaiviomos daržovių salotomis, mėgstamų kruopų garnyru.

Video, kaip gaminau, peržiūrėti galite čia.
Skanaus!
Aušra