Lašišos ir daržovių troškinys

Šiandienos vakarienei ruošiam lašišos troškinį. Tai vienas iš tų vakarų, kai turi daug veiklos, ir nieko nespėji. Šis receptas man patinka tuo, kad tereikia viską sudėt į puodą ir laukt kol išsitroškins 🙂 Nereikia nei maišyt, nei kas keletą minučių į puodą dėt vis kitus ingredientus. O rezultatas tai tiesiog neapsakomo skonio, net nesitikėjau, kad visai be vargo galima paruošti tokį gerą troškinį. Taigi, jei ieškote naujo recepto lašišai, visu šimtu procentų rekomenduojų šį.

Ingredientai

Lašišos marinatui:

  • 3 česnako skiltelių;
  • 2 v. š. laimo sulčių;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 1/2 a. š. saldžiosios paprikos prieskonių;
  • 1/2 a. š. malto kumino;
  • 1/2 a. š. maltų pipirų;

Kiti:

  • ~350 g lašišos file gabaliukų;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūno;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 2 pomidorų;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • 1/2 skardinės kokosų pieno;
  • Šviežių kalendrų.

Gaminimo eiga

  1. Marinuojame lašišą porą valandų su visais marinato ingredientais.
  2. Puode sluoksniuojame visus ingredientus. Įpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus, beriame pusę griežinėliais jaustytų svogūnų, juostelėmis pjaustytą papriką, pomidoro griežinėlius. Ant viršaus dedame marinuotus lašišos gabalėlius, tada vėl svogūnus, papriką ir pomidorus.
  3. Viską užpilame kokosų pienu, suberiame smulkintą kalendrą. Pagardinam druska ir pipirais, užvirus uždengiame puodą dangčiu ir troškiname 30 minučių arba tol, kol daržovės pilnai išsitroškins.

Valgome su ryžiais.

Dar vieną itin minkštos lašišos su pomidorais receptą rasite čia.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *