Lašišos kepsneliai su saldžiomis bulvėmis

Pradėkime nuo to, jog dievinu lašišą. Šios žuvies didžiausias pliusas yra tas, jog ją paruošti neskaniai reikia turėt tam sugebėjimą. Niekada neteko ragauti neskanios lašišos! Pati ją dažniausiai tiesiog apšlakstau citrinos sultimis, užbarstau šiek tiek druskos bei pipirų, ir kepu keliolika minučių. Viskas!

Kai norisi įdomiau ar tiesiog ne taip kasdieniškai, įdomus lašišos pateikimo variantas yra kepsneliai. Ir ne bet kokie – juos kepiau su žavingąja, populiariąja šių metų karaliene – saldžiąja bulve (batatu). O jei dar ir padažą paruošite, bus tikra puota!

Ingredientai

Kepsneliams reikės:

  • 350 g. lašišos;
  • 1 saldi bulvė (batatas);
  • 4 laiškiniai svogūnai;
  • 1 v. š. smulkintų krapų;
  • 1 v. š. dijon garstyčių;
  • 1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • 3 v. š. kaparėlių;
  • 1 kiaušinis;
  • Žiubsnis druskos;
  • 1/2 a. š. pipirų;
  • Citrinos griežinėlių patiekimui.

Padažui:

  • 150 ml lieso graikiško jogurto;
  • 1 v. š. smulkintų krapų;
  • 1/2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • 1/8 a. š. pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Lašišą iškepame orkaitėje ir atvėsiname. Saldžią bulvę išverdame ir sutriname. Į didelį dubenį sudedame trintą bulvę, smulkintą lašišą, nusunktus kaparėlius, smulkintus svogūnų laiškus ir visus kitus prieskonius. Viską užpilame plaktu kiaušiniu ir gerai išmaišome.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi ir formuojame nedidelius kepsnelius. Kepsime 25-30 minučių, kol kepsneliai sutvirtės ir gražiai apskrus.

 

3. Kol kepsneliai kepa, paruošime padažą – tiesiog sumaišome visus padažo ingredientus. Druskos nedėjau, nes kepsneliai buvo pakankamai sūrūs, bet jeigu jaučiat trūkumą, skonį koreguokit pagal save.

Lašišos kepsnelius patiekiame su paruoštu padažu ir citrinos griežinėliais. Valgome su salotomis, ryžiais arba vienus (tokiu atveju galima formuoti mažesnius kepsnelius ir patiekti kaip užkandį).

Kepsnelius merkiame tiesiai į padažą ir mėgaujamės puikiu skoniu.


Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. Labai patiko,gaminau per kucias,)aciu,kad dalinates receptais🙂

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *