Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Makaronai su krevetėmis

Makaronai su krevetėmis ir saulėje džiovintų pomidorų padažu buvo mano netikėtas atradimas. Vietoje tradicinės grietinėlės panaudojau sojų kremą, padažą gardinau tik česnaku ir šviežiu baziliku. Rezultatas labai nudžiugino!

Recepte dėjau viską ”iš akies”, kaip ir mėgstu, tad kiekius derinkite pagal save, čia tikrai nesuklysit 🙂

Ingredientai

  • Makaronų;
  • 250 g. krevečių;
  • 3 česnako skiltelės;
  • Saulėje džiovintų pomidorų;
  • Šviežio baziliko;
  • Sojų kremo arba grietinėlės;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Makaronus išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės.
  2. Į blenderį supilame sojų kremą, įdedame keletą saulėje džiovintų pomidorų, baziliko lapelių, dvi česnako skilteles. Viską sumalame.
  3. Keptuvėje apkepiname krevetes su česnaku. Supilame padažą, beriame druskos, pipirų, likusius baziliko lapelius ir užverdame. Įmaišome virtus makaronus.

Patiekiame iš karto ir valgome dar karštus.

Ingredientų nedaug, bet skonis tiesiog tobulas saulėje džiovintų pomidorų ir šviežio baziliko dėka!

Niekada nebuvo šovę į galvą pomidorus sumalti į padažą. Džiaugiuosi tai padariusi, nes atsiskleidė visai kiti šių pomidorų skonio atspalviai 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*