Menkė su sviesto padažu tikrai nėra riebi, neišsigąskit. Sviesto dėka kepdama ji neišdžiūna, o iškepusi yra minkšta ir sultinga.
Šis receptas itin paprastas, bet mūsų labai mėgiamas. Žuvį valgome, nes reikia, ieškojau sveiko kepimo būdo be aitrių skonių, kad valgytų ir vaikas. Ypač tinka nesugalvojantiems, kaip dar tą menkę iškept, neskaitant apvoliojimo miltuose ir kepimo keptuvėje 😀 Man ši žuvis būtent su tuo ir asocijuojasi, primena tą keptą žuvį, skirtą Kūčių stalui. Labai stengiausi nepersistengiant suteikt jai antrą kvėpavimą :)) Manau, kad pavyko.
Valgom su salotom, turinčiom aiškų, ryškų skonį. Žuvis gan švelni, tad garnyras neturėtų būti itin švelnaus, lengvo skonio.
Ingredientai
- 0.5 kg menkės filė;
- 40 g sviesto;
- 3 v.š. citrinos sulčių + 1 a.š. tarkuotos žievelės;
- 2 česnako skiltelės;
- 1/2 a.š. druskos;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- Smulkintų petražolių.
Gaminimo eiga
- Menkės filė gabaliukus dedame į kepimo indą vienu sluoksniu.
- Ištirpintą sviestą sumaišome su citrinos sultimis ir tarkuota citrinos žievele, pilame ant žuvies. Beriame druską, pipirus, smulkintą česnaką, ir šiek tiek pamaišome, kad visa žuvis pasidengtų prieskoniais.
- Dedame į 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 minučių, priklausomai nuo žuvies gabalėlių storumo. Iškepusi menkė įgaus baltą spalvą, šakute plėšoma lengvai atsiskirs gabalėliais.
- Patiekiame su smulkintomis petražolėmis.
Skanaus!
Aušra